Lietuvos mokslo, studijų ir verslo sistemos analizė brėžia ateities inovacijų gaires

Kurdama slėnius ir skatindama mokslo ir verslo bendradarbiavimą bei koncentruodamasi į prioritetines kryptis Lietuva eina keliu, atspindinčiu priešakines Europos Sąjungos tendencijas. Tai patvirtina tarptautinių ekspertų atlikta Lietuvos mokslo ir studijų sistemos, mokslinius tyrimus vykdančio verslo bei inovacijų potencialo apžvalga. skaityti »

Nustatytos lituanistikos plėtros 2012–2020 m. kryptys

Sėkminga lituanistikos plėtra – valstybės pamatas ir prioritetas. Siekdama, kad šis prioritetas būtų įgyvendinamas sklandžiai, Vyriausybė patvirtino Lituanistikos mokslinių tyrimų plėtros 2012–2020 metais kryptis. skaityti »

Lietuvos, Latvijos ir Taivano komiteto bendradarbiavimo posėdyje – naujų projektų atranka

Spalio 29–31 d. Taipėjuje (Kinijos Respublika, Taivanas) vyksiančiame Lietuvos, Latvijos ir Taivano bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje trišalio komiteto posėdyje dalyvaus šio komiteto Lietuvos delegacija. skaityti »

Spalio 10-11 d. švietimo ir mokslo viceministrė N. Putinaitė dalyvaus ES Konkurencingumo taryboje

Spalio 10–11 d. švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė dalyvaus ES Konkurencingumo tarybos posėdyje mokslo klausimais. skaityti »

Švietimo ir mokslo viceministrė dalyvaus diskusijoje dėl ES mokslinių tyrimų finansavimo

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė liepos 19-20 d. dalyvauja ES Konkurencingumo tarybos posėdyje. Nikosijoje, Kipre, susirinkę ES šalių švietimo ir mokslo strategai diskutuos, kaip supaprastinti dalyvavimo taisykles Bendroje mokslinių tyrimų ir inovacijų programoje „Horizontas 2020“. skaityti »

G. Steponavičius: brandos egzaminai praėjo sklandžiai, abiturientai ateitį sieja su Lietuva

Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje apibendrinti brandos egzaminų rezultatai ir pateikta naujausia informacija apie stojančiųjų į aukštąsias mokyklas pasirinkimus bei tolesnius žingsnius keliant studijų kokybę. skaityti »

Švietimo ir mokslo viceministrė dalyvaus diskusijose dėl Europos aukštojo mokslo erdvės

Balandžio 26-27 d. švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė dalyvaus Bukarešte, Rumunijoje, vyksiančioje Bolonijos proceso šalių ministrų konferencijoje. skaityti »

Azerbaidžanas siekia plėsti bendradarbiavimą su Lietuva aukštojo mokslo srityje

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė penktadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Azerbaidžano užsienio reikalų viceministru Khalafu Aly Khalafovu ir aptarė šalių bendradarbiavimą plečiant studijų mainus, įgyvendinant aukštojo mokslo projektus. skaityti »

Rygoje aptariama Baltijos šalių mokslinių tyrimų plėtra

Sausio 16 d. švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė dalyvauja Rygoje vykstančiame Baltijos šalių ministerijų aukšto lygio atstovų susitikime regioninių mokslinių tyrimų infrastruktūrų plėtros ir inovacijų klausimais. skaityti »

Inovacijų suvažiavime – diskusijos apie Europos ateities horizontus

Gruodžio 5–6 d. švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė dalyvauja Briuselyje vykstančioje ES Konkurencingumo taryboje ir pirmą kartą rengiamame Inovacijų suvažiavime. skaityti »