Uždaryti Graikijos bankai ir birža

Nutrūkus kreditorių ir Graikijos vyriausybės deryboms dėl finansinės pagalbos pratęsimo, Graikijos finansinio stabilumo taryba nutarė sustabdyti komercinių bankų veiklą. skaityti »

Bankų apklausa: gyventojų ir gamybos įmonių galimybės pasiskolinti gerėja

Komerciniai bankai iš esmės gerai vertina namų ūkių ir daugelio verslo sektorių įmonių finansinę būklę ir prognozuoja, kad ateityje gyventojai ir kai kurių sektorių įmonės iš bankų galės lengviau pasiskolinti. skaityti »

Bankų turtas šiemet padidėjo 2,8 proc. iki 79,8 mlrd. litų

Lietuvoje veikiančių komercinių bankų ir užsienio bankų skyrių turtas šių metų rugsėjo pabaigoje siekė 79,789 mlrd. litų – 2,8 proc. (2,211 mlrd. litų) daugiau nei 2013-ųjų pabaigoje, kai jis buvo 77,578 mlrd. litų. skaityti »

Bankų apklausa: paskolų kokybė gerėja, tikimasi nuosaikaus paskolų portfelio augimo

Lietuvos banko apklausti komerciniai bankai teigia, kad didelė konkurencija ir likvidumas skatina švelninti paskolų sąlygas verslui, o paskolų portfelio kokybė gerėja. Prognozuojama, kad bendras paskolų portfelis kitąmet nuosaikiai augs. skaityti »

Patvirtinta išankstinio eurų paskirstymo tvarka

Iki euro įvedimo Lietuvos bankas iš anksto paskirstys komerciniams bankams eurų banknotus ir monetas bei eurų monetų rinkinius. skaityti »

Bankai įsipareigojo sudaryti palankias sąlygas kuo sklandžiau pasikeisti pinigus

Šalies komerciniai bankai su Lietuvos banku pasirašė Tarpusavio supratimo memorandumą dėl gerosios praktikos rengiantis euro įvedimui. skaityti »

Lietuvos bankas ir komerciniai bankai pasirašo Tarpusavio supratimo memorandumą

Liepos 17 d. komercinių bankų ir Lietuvos banko vadovai pasirašys Tarpusavio supratimo memorandumą dėl gerosios praktikos rengiantis euro įvedimui. skaityti »

Komerciniai bankai nekilnojamojo turto rinkos perspektyvas vertina palankiau

Nors didžioji dalis Lietuvos banko apklausoje dalyvavusių komercinių bankų nurodė nesitikį nekilnojamojo turto kainų pokyčių, reikšmingai išaugo manančiųjų, kad rinkos sąstingis baigėsi, dalis. skaityti »

Komerciniai bankai planuoja toliau švelninti skolinimo sąlygas, tačiau greito nekilnojamojo turto rinkos atsigavimo nesitiki

Lietuvos banko Ekonomikos departamento atlikta naujausia bankų ir įmonių apklausa parodė, kad artimiausią pusmetį tikimasi paskolų portfelio augimo, švelnesnių skolinimosi sąlygų, tačiau kai kurių ūkio sektorių galimybės vis dar vertinamos prieštaringai. skaityti »