Veronoje surengtas Lietuvos verslo forumas

Viename stipriausių Italijos ekonominių centrų, Veronoje, birželio 25 dieną Lietuvos ambasada Italijoje, bendradarbiaudama su Lietuvos ir Italijos prekybos rūmais surengė verslo forumą, skirtą pritraukti Italijos investicijų į Lietuvą. skaityti »

Minimali stojamojo balo kartelė – būtina studijų kokybės sąlyga

Į Švietimo ir mokslo ministerijos raginimą įsivesti stojamojo balo kartelę atsiliepė trys ketvirtadaliai – 21 iš 27 – valstybinių aukštųjų mokyklų: 13 iš 14 universitetų ir 8 iš 13 kolegijų. skaityti »

Ryškėja pirmieji specialistų žemėlapio kontūrai

Kokių švietimo sričių absolventų dabar labiausiai reikia darbo rinkai? Kas įsidarbina greičiausiai ir gauna didžiausius atlyginimus? Atsakymai į šiuos klausimus jau pradeda aiškėti. skaityti »

Europos studentai: sieksime, kad tarptautinės patirties įgytų kas penktas

Vilniuje prasidėjo Europos studentus vienijančios organizacijos „Erasmus studentų tinklas“ (ESN) nacionalinių delegatų susirinkimas. skaityti »

Studijos Lietuvoje pristatomos Indijos jaunimui

Švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus lankosi Indijoje, kur kartu su devyniomis mūsų šalies aukštosiomis mokyklomis pristatys studijas Lietuvoje Delyje vyksiančioje Europos aukštojo mokslo parodoje. skaityti »

Lietuva, Latvija ir Taivanas bendradarbiauja mokslinių tyrimų srityje

Lapkričio 20-21 d. Lietuvoje vieši Latvijos ir Taivano mokslo politikos strategų ir ekspertų delegacijos. skaityti »

ŠMM kolegijos posėdyje aptarti egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai

Švietimo ir mokslo ministerijos kolegija svarstė 2014 metų brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatus, tendencijas ir perspektyvas. skaityti »

Valstybė finansuos 15,6 tūkst. pirmakursių studijas

Nors abiturientų skaičius mažėja, valstybės finansavimas studijoms išliko toks pat. Šiandien stojantiesiems į aukštąsias mokyklas paskelbti kvietimai pasirašyti studijų sutartis. skaityti »

Pristatytas „U-Multirank“ reitingavimo projektas

Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo pristatytas „U-Multirank“ aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemos projektas. skaityti »

Universitetų atstovai: akademinius mainus reiktų skirti nuo akademinio turizmo

Jungiantis į Baltijos jūros regione esančius universitetų tinklus, galima ne tik naudotis gausia moksline informacija, dalintis metodais, geriausia praktika, bet ir gauti finansavimą naujoms idėjoms ir projektams. skaityti »