Valstybės kontrolė: Studijų programos turi būti rengiamos ir vertinamos atsakingiau

Valstybės kontrolė atliko auditą, kaip organizuojamas universitetų studijų programų rengimas ir vertinimas. Auditas atliktas Švietimo ir mokslo ministerijoje, Studijų kokybės vertinimo centre ir trylikoje atrinktų valstybinių universitetų. skaityti »

Įsibėgėjus bendrajam priėmimui aiškėja pirmosios tendencijos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), siekdama užtikrinti nuoseklią bei kliūčių stojantiesiems nesukeliančią sutarčių pasirašymo su aukštosiomis mokyklomis procedūrą, norėtų paraginti aukštąsias mokyklas reaguoti į pirmajame sutarčių pasirašymo etape iškilusias problemas. skaityti »

Spaudos konferencijoje bus pristatomi pirmieji aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo rezultatai

Liepos 4 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volando g. 2/7, Kolegijų salėje) įvyks spaudos konferencija, skirta pristatyti dalies aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo rezultatus. skaityti »

Prasideda stojančiųjų į aukštąsias mokyklas registracija

Norintieji studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose nuo birželio 1 d. gali teikti prašymus. skaityti »

Aukštosioms mokykloms – finansinė parama kviestis tarptautinio lygio dėstytojus iš užsienio

Lietuvos valstybinės aukštosios mokyklos skatinamos aktyviai dalyvauti tarptautinėje protų apykaitoje ir kviestis aukštos kvalifikacijos dėstytojus iš užsienio. skaityti »

Aukštosiose mokyklose trūksta informacijos būsimiems studentams

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) bei Lietuvos moksleivių parlamentu (LMP), reaguodami į studentų ir moksleivių atsiliepimus dėl aukštųjų mokyklų teikiamos informacijos, pabrėžia, jog remiantis LR Mokslo ir studijų įstatymu, dažnu atveju duomenys esamiems ir būsimiems studentams yra pateikiami ne visada pakankami ir kokybiški. skaityti »

Aukštosios mokyklos raginamos nebijoti keistis

Lapkričio 9–10 dienomis Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai kviečiami į tęstinius tarptautinius mokymus, pristatysiančius kreditų kaupimo ir perkėlimo sistemos nacionalinės koncepcijos pagrindinius principus. skaityti »