Elektroninės paslaugos bibliotekose mažina užuomaršų skaičių

Dalį Lietuvos bibliotekų teikiamų paslaugų perkėlus į elektroninę erdvę, skaitytojams tapo patogiau jomis naudotis, taip pat šios paslaugos padeda spręsti itin aktualią „užuomaršų“ problemą. skaityti »

Kuriamos elektroninės paslaugos farmacininkams

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (VVKT) pradėjo įgyvendinti projektą „Licencijų farmacinei veiklai išdavimo ir vaistinių preparatų informacijos teikimo viešosios elektroninės paslaugos“, kurį baigus įgyvendinti vaistininkams bus paprasčiau tvarkyti dokumentus, o gyventojai internete galės sužinoti apie galimą nepageidaujamą vaistų poveikį. skaityti »

Vilniaus savivaldybė internetu teikia 38 paslaugas

Sostinės savivaldybės elektroninėmis paslaugomis 2012 m. jau pasinaudojo daugiau kaip 6,5 tūkst. gyventojų ir įmonių. Šiuo metu internetu teikiamos 38 paslaugos: daugiausia gyventojai deklaruoja gyvenamąją vietą ir kreipiasi dėl pažymų, įmonės derina reklamos leidimus, teikia deklaracijas. skaityti »

Startavo nauja bandomoji elektroninių paslaugų portalo www.epaslaugos.lt versija

Rugsėjo 27 d. startavo nauja bandomoji elektronių paslaugų portalo www.epaslaugos.lt versija, kuri bandomuoju režimu veiks lygiagrečiai kartu su senuoju dvi savaites. skaityti »

Lietuvoje pernai išaugo elektroninių paslaugų žinomumas

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad per 2011 m. 5 proc. augo Lietuvos gyventojų informuotumas apie elektroninių paslaugas, sukurtas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. skaityti »

82 procentai įstaigų teikė pirmojo lygio elektronines paslaugas

Lietuvos statistikos departamento atlikto tyrimo duomenimis, 2012 m. pradžioje 82,7 procento valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų (toliau – įstaigos) teikė pirmojo lygio elektronines paslaugas internetu, t. y. informaciją apie jų vykdomas funkcijas ir teikiamas paslaugas buvo galima rasti jų interneto svetainėje. skaityti »

Startavo bendras viešųjų bibliotekų elektroninių paslaugų portalas www.ibiblioteka.lt

Š. m. lapkričio mėn. pradėjo veikti vieningas viešųjų bibliotekų interaktyvių elektroninių paslaugų portalas www.ibiblioteka.lt - tai bendras daugiau nei 70-ties Lietuvos viešųjų, valstybinės ir nacionalinės reikšmės bibliotekų tinklas, skirtas pažangioms elektroninėms paslaugoms teikti. skaityti »

10 priežasčių, kodėl verta naudotis elektroninėmis paslaugomis

Lietuvoje įsitvirtinančios elektroninės paslaugos prisideda ne tik prie valstybės gerovės kūrimo, bet ir sudaro sąlygas tūkstančiams paprastų žmonių kasdienius reikalus tvarkyti taip, kaip prieš 10–20 metų galima buvo tik svajoti. skaityti »