Studentai siūlo Švietimo ir mokslo ministrui taisyti senas klaidas, o ne daryti naujas

Šią savaitę Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministrą, Lietuvos aukštųjų mokyklų ir LAMA BPO vadovus dėl priėmimo į aukštąsias mokyklas tobulinimo bei bendrojo priėmimo nuostatų 2014 metais. skaityti »

LSAS: siekiame švietimo sistemos pažangos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) rugpjūčio 21–ąją dieną kreipėsi į Lietuvoje veikiančias politines partijas, siekdama ir toliau aktyviai dalyvauti priimant svarbius su švietimo sistema susijusius sprendimus. skaityti »

Įsibėgėjus bendrajam priėmimui aiškėja pirmosios tendencijos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), siekdama užtikrinti nuoseklią bei kliūčių stojantiesiems nesukeliančią sutarčių pasirašymo su aukštosiomis mokyklomis procedūrą, norėtų paraginti aukštąsias mokyklas reaguoti į pirmajame sutarčių pasirašymo etape iškilusias problemas. skaityti »

Studijų baigimą liudijantys dokumentai negali būti apmokestinami

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) birželio 26-ąją dieną kreipėsi Švietimo ir mokslo ministreiją (ŠMM) bei aukštųjų mokyklų vadovus, prašydama paaiškinti, kodėl Lietuvos aukštosiose mokyklose yra taikomi papildomi mokesčiai studijų baigimą liudijančiam dokumentui ir jo priedėliui. skaityti »

LSAS: konsultantų komanda - siekis teisingai informuoti stojančiuosius

Nuo liepos 16 iki rugpjūčio 6 dienos, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) su specialiai parengta konsultantų komanda jau penktus metus iš eilės konsultuos būsimus studentus klausimais, susijusiais su studijų pasirinkimu Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

LSAS: Lietuvos aukštojo mokslo ateities scenarijus

Šiandien darosi įprasta, kad jaunas žmogus skatinamas siekti savo užsibrėžtų tikslų, studijas rinktis atsakingai ir siekti karjeros savo pasirinktoje srityje. Tačiau planuojant savo ateities perspektyvas dažnas studentas susimąsto, kokia yra studijų kokybė Lietuvoje. Atsižvelgdama į tai, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kviečia pažvelgti į siektinus Lietuvos aukštojo mokslo scenarijus. skaityti »

LSAS: turi būti užtikrintas stojamųjų egzaminų skaidrumas

Birželio 26–liepos 3 dienomis, stojamųjų egzaminų aukštosiose mokyklose sesijos metu, jau trečius metus iš eilės Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) stebi stojamuosius egzaminus. skaityti »

Studentai universitetus ir kolegijas vertina panašiai

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) gegužės ir birželio mėnesiais atliko studentų viešosios nuomonės tyrimą universitetų ir kolegijų reitingui parengti. skaityti »

Studentai iš Seimo laukia konstruktyvių sprendimų

Šią savairtę LR Seimo plenarinio posėdžio metu buvos svarstomas LR Mokslo ir studijų įstatymo pakitimų projektas, kuris dar jo pristatymo metu sulaukė prieštaringų pastabų. skaityti »

Seimo komitete išgirstas studentų balsas

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) praneša, kad šiandien LR Švietimo, mokslo ir kultūros komitete buvo išgirstas studentų balsas. Pasak LSAS, po Lietuvos universitetų rektorių konferencijos akibrokšto, studentų atstovai dar kartą išsakė savo poziciją, kad į aukštosios mokyklos tarybą būtų skiriami du studentų atstovai – vienas studentas ir vienas narys, nepriklausantis aukštosios mokyklos personalui bei studentams. skaityti »