Studentai suformavo rekomendacijas jaunimo nedarbo mažinimui Europoje

Kovo 17–19 dienomis įvykusiame 23–ajame Europos studentų konvente, Kopenhagoje studentų atstovai diskutavo apie jaunimo užimtumo ir įsidarbinimo galimybes. Šiame tarptautinio masto susitikime dalyvavo ir Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) tarptautinių ryšių koordinatorė Rasa Gželkytė. skaityti »

LSAS: trumpalaikių iniciatyvų jaunimo nedarbui sumažinti neužteks

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), reaguodama į susiklosčiusią situaciją dėl jaunimo nedarbo Lietuvoje bei Europoje, pažymi, jog būtina kuo greičiau imtis skubių, tačiau apgalvotų sprendimų. skaityti »

Studentai: lanksčios studijos nėra prieinamos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) atliko viešosios nuomonės tyrimą apie studijų lankstumą, kurio metu net 72 proc. studentų pareiškė, jog Lietuvoje organizuojant studijų procesą trūksta ne tik palankių sąlygų, modeliuojant savo studijų programas bei grafikus, bet ir informacijos apie šias galimybes. skaityti »

LSAS: Mokslo ir studijų įstatymo korekcijos dar nebaigtos

Vakar įvykus paskutiniam Seimo valdybos sudarytos darbo grupės dėl Mokslo ir studijų įstatymo pataisų rengimo posėdžiui, suformuoti galutiniai siūlymai įstatymo korekcijoms. skaityti »

LSAS: rezidentūros studijų organizavimui trūksta lankstumo

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) formuojant rezidentūros nuostatų keitimo projektą, apimantį visas tris studijų kryptis – veterinariją, odontologiją ir mediciną – Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) pabrėžia, kad ne visi pakitimai studentams yra palankūs. skaityti »

Aukštosiose mokyklose trūksta informacijos būsimiems studentams

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) bei Lietuvos moksleivių parlamentu (LMP), reaguodami į studentų ir moksleivių atsiliepimus dėl aukštųjų mokyklų teikiamos informacijos, pabrėžia, jog remiantis LR Mokslo ir studijų įstatymu, dažnu atveju duomenys esamiems ir būsimiems studentams yra pateikiami ne visada pakankami ir kokybiški. skaityti »

Bankrutavus SNORUI studentai gaus paskolas iš kitų bankų

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) informuoja, kad Valstybinis studijų fondas savo tinklapyje (vsf.lt) skelbia, jog pradėjus bankroto procedūrą bankui SNORAS, studentams, kurie pernai pasirašė valstybės remiamų paskolų sutartis su šiuo banku, jos nebebus išmokamos, tačiau bus ieškoma galimybių jas suteikti iš kitų finansavimo šaltinių. skaityti »

LSAS: universitetų tinklo optimizavimui turi būti kruopščiai pasirengta

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), reaguodama į LR Ministro pirmininko sudarytos darbo grupės pateiktas rekomendacijas dėl Lietuvos universitetų tinklo optimizavimo, pažymi, jog yra poreikis optimizuoti aukštųjų mokyklų tinklą, tačiau veiksmai turi būti vykdomi apgalvotai bei nuodugniai išnagrinėjus visas galimybes ir pasekmes. skaityti »