„MRU Naktis“ – tarp geriausių metų studentų renginių

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir naujienų portalas DELFI paskelbė geriausių metų projektų bei labiausiai nusipelniusių studentų apdovanojimus. skaityti »

LSS

Rašto darbų pardavimas ir pirkimas turi būti baudžiamas administracine nuobauda

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pristatė tyrimą „Akademinio sąžiningumo indeksas 2015“. Trečią kartą atliekamo tyrimo tikslas – nustatyti, kiek paplitęs nesąžiningas elgesys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir atrasti būdų su juo kovoti. skaityti »

LSS

Studentai priėmė rezoliuciją dėl akademinio sąžiningumo

Spalio 11–13 d. Klaipėdoje vyko Šiaurės šalių studentų sąjungų susitikimas (Nordic Organisational Meeting – NOM). 30 studentų atstovų, Europos studentų sąjungos atstovai ir aukštojo mokslo ekspertai diskutavo apie akademinio sąžiningumo svarbą ir užtikrinimą švietimo sistemoje. skaityti »

LSS

Studentai: finansavimą reikia didinti, o ne perskirstyti

Lietuvos studentų sąjunga kartu su Vilniaus universiteto Studentų atstovybe (VU SA), atkreipdamos dėmesį į spaudoje pasirodžius Švietimo ir mokslo viceministro Rimanto Vaitkaus pasisakymus, primena, kad studentams reikia ne „kosmetinio“ aukštojo mokslo sistemos pagražinimo, bet realių sprendimų, užtikrinančių studijų kokybės gerinimą. skaityti »

LSS

LSS: valstybės finansuojamų studentų skaičius neturėtų mažėti

Spalio 15 d. vykusiame susitikime su Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke Audrone Pitrėniene Lietuvos studentų sąjunga – vienintelė organizacija nacionaliniu lygmeniu atstovaujanti studentų interesus – pristatė siūlymus LR Mokslo ir studijų įstatymo tobulinimui. Akademinių pusryčių metu diskutuota apie studijų kokybės užtikrinimą, studentiškų organizacijų veiklą ir galimybes, paramą studentams bei studijų finansavimą. skaityti »

LSS

LSS: prekyba rašto darbais klesti, o kaltų nėra

Šį pavasarį Lietuvos studentų sąjungos tyrimas „Akademinio sąžiningumo indeksas“ atskleidė, kad net 33,8 proc. studentų rašto ar kitokio darbo pirkimą ir pateikimą kaip savo įvardina paplitusiu arba greičiausiai paplitusiu reiškiniu. Lyginant su praėjusiais metais vykdytu tyrimu šis skaičius išaugo beveik 7 proc. skaityti »

LSS

Švietimo ir mokslo ministro susitikime su studentų atstovais grįžta prie „gerai besimokančio“ piliečio sąvokos neapibrėžtumo

Gegužės 10 d. Lietuvos studentų sąjungos (LSS) ir kitų studentų savivaldų atstovai susitiko su Švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu. Susitikimo metu diskutuota apie studento pažymėjimo gaminimo problematiką, kokybės užtikrinimą aukštosiose mokyklose, studijų finansavimą, taip pat pristatytos rengiamos Mokslo ir studijų įstatymo pataisos. skaityti »

LSS

Premjeras su LSS atstovais aptarė studentams aktualius klausimus

Šią savaitę Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovais ir aptarė galimybes į Vyriausybės priemonių planą įtraukti studentų pateiktus pasiūlymus. skaityti »

LSS

Studentai protestavo prieš valdančiųjų sprendimus, priimamus „už uždarų durų“

Šią savaitę, trečiadienį, prie Seimo milžiniškomis žirklėmis buvo karpomi saitai tarp Vyriausybės ir akademinės bendruomenės – tokiu spektakliu studentai mėgino atkreipti sprendimų priėmėjų dėmesį į aukštojo mokslo problemas. skaityti »

LSS

Studentai sunerimę dėl valdančiųjų viešai išsakytų planų aukštajam mokslui

Ar bus atsisakoma norminės studijų kainos (vadinamosios „krepšelių sistemos“) ir, jei taip, kaip bus užtikrinama aukštojo mokslo kokybės augimą skatinanti konkurencija tarp aukštųjų mokyklų? Tokius ir panašius klausimus studentai nusprendė užduoti artimiausius ketverius metus Švietimo ir mokslo ministrės postą, tikėtina, užimsiančiai Virginijai Baltraitienei. skaityti »

LSS