Žaliame universitete – žalias fakultetas

Žingsnis po žingsnio vis daugiau žmonių patikėjo žaliąja ideologija, kuri juos paskatino atsigręžti į gamtą bei ją tausoti. Tausoti aplinką taip pat skatina KTU Ekonomikos ir vadybos fakultetas, kuriame šiuo metu eksponuojama nuotraukų paroda „Žaliame universitete – žalias fakultetas“. skaityti »

Tarp konkurso „Imagine Cup“ finalistų – ir KTU informatikos studentai

Liepos mėnesį Sidnėjuje (Australija) vyksiančiame tarptautinio turnyro „Imagine Cup“ finale dalyvaus ir KTU informatikos studentai. Kartu su lietuvių komanda „LevelUp“ jie pristatys žaidimą „NeverFuture“. Po trijų konkurso etapų šis žaidimas buvo atrinktas kategorijoje „Game Design: Phone“, kurioje rungėsi 460 studentų komandų iš viso pasaulio. skaityti »

Jaunieji KTU mokslininkai pristatys aukšto lygio intelektinius produktus

Gegužės 3 d. KTU Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50) rinksis šauniausi Kauno technologijos universiteto jaunieji mokslininkai, sukūrę inovatyvių darbų žmonių sveikatai gerinti, socialinei gerovei užtikrinti, šiuolaikinėms technologijų galimybėms buityje ir kitur atskleisti, gamtai tausoti ir kt. skaityti »

Visuomenei – seminarai apie mokslo įdomybes

Balandžio mėnesį projekto „Idėja mano ateities miestui“ iniciatoriai organizuoja visuomenei mokslo populiarinimo seminarus, kuriuos ves Kauno technologijos universiteto lektoriai. skaityti »

KTU demonstruojamas išmanusis ABWR reaktoriaus modelis

Branduolio fizika, branduolių dalijimasis, branduoliniai reaktoriai yra svarbi fizikos studijų universitete dalis. Todėl KTU Fundamentaliųjų mokslų fakultetas ir ypač Fizikos katedra glaudžiai bendradarbiauja su Ignalinos ir Visagino atominėmis elektrinėmis. skaityti »

Jaunimo idėjos taps verslu: KTU skatina studentus ryžtingiems žingsniams

Jau kovo 2 d. 16 val. Kauno technologijos universitete (Studentų g. 67) duris atvers vienas KTU Inovacijų ir verslo centro padalinių Jaunojo verslo vystymo skyrius „StartupSpace“, kuris, tikimasi, taps studentų ir jaunimo verslo idėjų, grįstų naujomis technologijomis ir inovacijomis, brandinimo ir įgyvendinimo terpe. skaityti »

Moksleiviams – smagūs IT konkursai

KTU Informatikos fakultetas vėl kviečia moksleivius dalyvauti smagiuose konkursuose „IT galvosūkiai“ ir „Aprenk Informiką“, kurie suteiks galimybę pagilinti informacinių technologijų taikymo žinias ir pelnyti vertingus prizus. Pagrindiniai konkursų prizai – nešiojamasis kompiuteris ir planšetė! Abu konkursai yra organizuojami nuo vasario pradžios iki gegužės pabaigos internete. skaityti »

Kaune planuojama steigti inovacijų ir verslumo centrą

Kauno technologijos universitetas žengia dar vieną ryžtingą žingsnį spartinant naujų žinių ir technologijų kompetencijos bei infrastruktūros plėtrą Baltijos jūros regione. skaityti »

Lyderystės ir inovacijų akademija atveria duris

Universiteto mokslininkai ir pedagogai supranta, kad novatoriškas ir kūrybinis mąstymas turi būti skatinamas nuo pat mažumės. Siekiant šio tikslo vasario 4 d. Kauno technologijos universitete pradėjo darbą Lyderystės ir inovacijų akademija. Pirmieji šios akademijos dalyviai – Kauno ir aplinkinių miestų vidurinių mokyklų ir gimnazijų vienuoliktų ir dvyliktų klasių mokiniai. skaityti »