Į aukštąsias mokyklas stojantiesiems asmenims reikės išlaikyti bent vieną valstybinį egzaminą

Seimas priėmė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-3709(2), kuriomis nutarta nustatyti, kad asmenims, nepretenduojantiems į valstybės finansuojamas studijų vietas, būtų keliamas reikalavimas turėti ne tik vidurinį išsilavinimą, bet ir būti išlaikiusiems bent vieną valstybinį brandos egzaminą. skaityti »

Tarp abiturientų populiariausi išlieka sostinės universitetai

Populiariausių universitetų sąraše dauguma aukščiausių pozicijų ir šiemet tenka sostinės universitetams. Tiesa, stojančiųjų skaičius bene visuose universitetuose sumažėjo. skaityti »

Kvietimo tapti VDU studentais sulaukė netoli 2000 stojančiųjų

2012 m. liepos 27 d. paskelbti stojančiųjų į Lietuvos universitetus ir kolegijas stojimo rezultatai. Kvietimo studijuoti VDU po pirmojo bendrojo priėmimo etapo sulaukė netoli 2000 stojančiųjų. skaityti »

LSAS: konsultantų komanda - siekis teisingai informuoti stojančiuosius

Nuo liepos 16 iki rugpjūčio 6 dienos, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) su specialiai parengta konsultantų komanda jau penktus metus iš eilės konsultuos būsimus studentus klausimais, susijusiais su studijų pasirinkimu Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

Valstybės finansavimą studijoms galės gauti daugiau nei pusė stojančiųjų

Kelerių praėjusių metų priėmimo praktika leidžia prognozuoti, kad šiemet, kaip ir anksčiau, valstybės finansuojamą vietą aukštosiose mokyklose galės gauti kas antras stojantysis. skaityti »