Profesinės mokyklos priėmė penktadaliu daugiau mokinių nei planavo

Galutiniais duomenimis šiais mokslo metais į profesines mokyklas priimta 23,7 tūkst. mokinių. Tai 1 800 mokinių, arba 8 proc., daugiau nei pernai ir 20 proc. daugiau nei buvo numatyta priimti. skaityti »

Profesines mokyklas jau pasirinko tūkstančiu daugiau jaunuolių nei pernai

Auga besirenkančių profesines mokyklas skaičius: rugpjūčio vidurio duomenimis, šiemet mokymąsi profesinėse mokyklose jau yra pasirinkę 14,3 tūkst. mokinių, t. y. sulaukta per tūkstantį arba 7 proc. daugiau priėmimo prašymų nei pernai tuo pat metu. skaityti »

Profesinėse mokyklose nori mokytis vis daugiau jaunimo

Profesinis mokymas tampa vis populiaresnis tarp jaunimo. Priėmimui į profesines mokyklas įsibėgėjant, mokytis darbo rinkoje paklausaus amato jau pareiškė norą per 8,5 tūkst. moksleivių – sulaukta beveik 800 daugiau priėmimo prašymų nei pernai tuo pačiu laiku. skaityti »

Jaunimas aktyviai dalyvauja priėmime į profesines mokyklas

Prašymus mokytis profesinėse mokyklose jau pateikė per 12 tūkst. kandidatų, tai sudaro daugiau kaip 65 proc. visų galimų priimti mokinių. skaityti »

Profesinėse mokyklose atsiras nauja specialybė

Birželio 3 d. 14 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir Lietuvos aviacijos įmonių asociacijos „Lietuvos aviacija“ valdybos pirmininkas Mindaugas Reinikis pasirašys bendradarbiavimo sutartį dėl aviacijos mechanikų rengimo. skaityti »

Profesinės mokyklos kviečia į atvirų durų dieną

Balandžio 10 d. daugumoje šalies profesinių mokyklų vyks atvirų durų diena. Mokiniai, jų tėvai kviečiami apsilankyti, susipažinti su šių mokyklų galimybėmis: ko ir kaip galima mokytis, kokia įranga ir technika naudojama mokantis amato, kur galima atlikti praktikas ir kur įsidarbinti. skaityti »

Profesines mokyklas šturmuoja rekordinis mokinių skaičius

Nors priėmimas į profesines mokyklas dar tęsiasi, jau aišku, kad nemažai mokyklų turės formuoti papildomas grupes siekdamos priimti visus norinčiuosius. skaityti »

Šalies profesinėse mokyklose skelbiama atvirų durų diena

Gegužės 21 d. daugumoje profesinių mokyklų vyks atvirų durų diena. Jos tikslas – 9-12 kl. mokinius, jų tėvus, mokytojus supažindinti su šių mokyklų galimybėmis. skaityti »

Pradedamas įgyvendinti projektas, ugdantis profesinių mokyklų mokinių verslumą

VŠĮ „Verslo iniciatyva“ kartu su „Žemgales planavimo regionu“ vykdo Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos 2007–2013 1 prioriteto „Socialinė ir ekonominė regiono plėtra ir konkurencingumo skatinimas” priemonę „Remti verslo, darbo rinkos, tyrimų ir technologijų plėtrą” projektą „Joint measures for promotion of new start ups in vocational schools in Kaunas and Zemgale regions”. skaityti »