Europos bankų priežiūros vadovė su LB atstovais Vilniuje aptars naujus iššūkius bankų sistemai

Rugpjūčio 22 d. dviejų dienų vizitą mūsų šalyje pradeda Europos Centrinio Banko (ECB) Priežiūros valdybos pirmininkė Danielė Nui (Danièle Nouy). skaityti »

ECB

Europos Sąjungos bankai svarsto galimybę saugoti pinigus grynųjų pavidalu

Europos Sąjungos bankai ir draudimo įmonės svarsto pereiti prie piniginių lėšų saugojimo grynaisiais centriniuose bankuose, o ne elektroniniu būdu. Viso to priežastis – išaugęs neigiamų palūkanų procentas. skaityti »

ECB

Testavimo nepalankiausiomis sąlygomis rezultatai rodo padidėjusį euro zonos bankų sistemos atsparumą

Europos Centrinis Bankas (ECB) paskelbė, kad, remiantis ES mastu atlikto bankų testavimo nepalankiausiomis sąlygomis rezultatais, euro zonos bankų atsparumas padidėjo ir bendri priežiūriniai reikalavimai dėl kapitalo, palyginti su 2015 m., iš esmės nesikeis. skaityti »

ECB

Eurų banknotais papildytos Lietuvos banko pinigų saugyklos

Birželio 22 dieną oro keliu iš Vakarų Europos į Vilniaus oro uostą atgabenta Lietuvos bankui skirtų eurų banknotų siunta. Ji su policijos palyda saugiai pasiekė centrinio banko saugyklas. skaityti »

ECB

Eurosistemoje rengiamasi išleisti naująjį 50 eurų banknotą

2016 m. liepos 5 d. Europos Centrinis Bankas (ECB) ir euro zonos nacionaliniai centriniai bankai – Eurosistema – viešai pristatys naująjį 50 eurų nominalo banknotą iš serijos „Europa“. skaityti »

ECB

Vokietijos bankai su ECB bendraus tik vokiškai

Nors oficiali Europos Centrinio Banko (ECB) kalba yra anglų, Vokietijos bankai išreiškė pageidavimą bendrauti su ECB tik vokiškai. skaityti »

ECB

Nuo šiol Lietuvos ir kitų euro zonos šalių bankų sektorių rodikliai palyginami paprasčiau

Neseniai paleista Europos centrinio banko (ECB) platforma „Bankų skiltis“ (Banks‘ Corner), kurioje galima matyti euro zonos šalių bankų sektorių statistiką ir palyginti ją tarpusavyje. skaityti »

ECB

Lietuvos banko pinigų saugyklos papildytos eurų banknotais

Į Tarptautinį Vilniaus oro uostą atskraidinta eurų banknotų siunta. Iš ten eurų banknotai su policijos palyda saugiai atgabenti į Lietuvos banko saugyklas. skaityti »

ECB

Lietuvos banke įvyko bandomasis VVP pirkimo aukcionas

Š. m. spalio 13 dieną Lietuvos banke įvyko pirmasis bandomasis vidaus rinkoje išleistų Vyriausybės vertybinių popierių (VVP) pirkimo aukcionas. skaityti »

ECB

Lietuvos bankas pradeda kiekybiškai skatinti ekonomiką

Lietuvos bankas kartu su Europos Centriniu Banku (ECB) ir kitais Eurosistemos šalių centriniais bankais nuo kovo 9 d. pradeda vykdyti išplėstinę turto pirkimo programą. skaityti »

ECB