„MRU Naktis“ – tarp geriausių metų studentų renginių

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) ir naujienų portalas DELFI paskelbė geriausių metų projektų bei labiausiai nusipelniusių studentų apdovanojimus. skaityti »

Rašto darbų pardavimas ir pirkimas turi būti baudžiamas administracine nuobauda

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pristatė tyrimą „Akademinio sąžiningumo indeksas 2015“. Trečią kartą atliekamo tyrimo tikslas – nustatyti, kiek paplitęs nesąžiningas elgesys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir atrasti būdų su juo kovoti. skaityti »

Premjeras A. Butkevičius susitiko su Lietuvos studentų sąjungos atstovais

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Lietuvos studentų sąjungos atstovus. skaityti »

Tarptautinė apklausa tiria studentų gyvenimo sąlygas

Balandį Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga, vykdo tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Tarptautinė studentų apklausa atskleis Lietuvos ir užsienio studentų gyvenimo sąlygų skirtumus

Švietimo ir mokslo ministerijos pavedimu, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga vykdys tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Premjeras su LSS atstovais aptarė studentams aktualius klausimus

Šią savaitę Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovais ir aptarė galimybes į Vyriausybės priemonių planą įtraukti studentų pateiktus pasiūlymus. skaityti »

Švietimo ir mokslo ministras susitiko su studentų atstovais

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis priėmė Lietuvos studentų sąjungos atstovus. Susitikimo metu sutarta bendradarbiauti sprendžiant Lietuvos aukštajam mokslui ir studentijai aktualias problemas. skaityti »

Iškilo grėsmė „Erazmus“ stipendijoms

Europos dalinių studijų „Erazmus“ studentai, važiuojantys 2012–2013 m. antrajame semestre į užsienį, gali negauti pakankamo finansavimo iš savo nacionalinių „Erazmus“ agentūrų. Lietuvos studentams ši problema negresia, teigia Švietimo mainų paramos fondas. skaityti »

Pažymėjimus visiems šalies studentams gamins Lietuvos studentų sąjunga

Siekdama užtikrinti sklandų Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) išdavimo procesą, LR Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) nusprendė LSP platinimo teises šiais metais suteikti tik Lietuvos studentų sąjungai. skaityti »

Vienijasi Baltijos šalių studentų atstovai

Baigėsi keturias dienas trukęs Baltijos šalių studentų sąjungų (Baltic Organizational Meeting – BOM) susitikimas, kuriame studentų atstovai drauge diskutavo apie išorinį ir vidinį studijų kokybės užtikrinimą bei akademinį sąžiningumą. skaityti »