Pradeda veikti naujos mokymuisi skirtos svetainės

Vykdant ES remiamą Ugdymo plėtotės centro projektą „Pagrindinio ugdymo pirmojo koncentro 5–8 klasių mokinių esminių kompetencijų ugdymas“ kuriamos trys mokymui ir mokymuisi skirtos interneto svetainės. skaityti »

Metodinėse dienose mokytojams – geriausia Lietuvos ir pasaulio ugdymo patirtis

Šių metų kovo 25–27 dienomis „Litexpo“ rūmuose vyks pedagogams skirtos metodinės dienos, per kurias jie galės susipažinti su ugdymo naujovėmis taikant įvairius mokymo metodus, informacines technologijas, interaktyvias mokymo priemones, netradicines mokymo aplinkas. skaityti »

Kviečiami tobulintis mokyklų vadovai ir mokytojai

Bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų vadovai kviečiami dalyvauti Ugdymo plėtotės centro (UPC) rengiamuose seminaruose ugdymo turinio planavimo, mokinių vertinimo, mokytojų kvalifikacijos tobulinimo, tėvų įsitraukimo į ugdymo procesą ir kitomis aktualiomis temomis. mokytojai skaityti »

Elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11–12 kl. jau galima atsisiųsti į savo kompiuterius

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas atnaujino elektroninę lietuvių kalbos ir literatūros chrestomatiją 11 kl. ir parengė chrestomatiją 12 kl. skaityti »

Skelbiama atranka į ilgalaikes pedagogų kvalifikacijos tobulinimo stažuotes

Iki 2013 m. sausio 4 d. mokytojai gali teikti paraiškas į pusės metų trukmės kvalifikacijos tobulinimo stažuotes, prasidėsiančias nuo vasario 1-osios. skaityti »

Grupė „Skylė“ mokykloms dovanoja „Skylėnų dainyną“

Akcija „Knygų Kalėdos 2012“ į Ugdymo plėtotės centrą atviliojo dainininkę Aistę Smilgevičiūtę ir dainų autorių Roką Radzevičių. Kūrėjai šalies mokykloms padovanojo 220 egzempliorių savo grupės „Skylė“ kūrybinės veiklos dvidešimtmečiui skirto „Skylėnų dainyno“. skaityti »

Kviečia kurti virtuali edukacinė biblioteka

Ugdymo plėtotės centras pradėjo kurti atvirą virtualią vaizdo įrašų biblioteką. skaityti »

Pradėtos teikti teisininko konsultacijos mokykloms

Ugdymo plėtotės centre telefonu (8 5) 275 23 62 teikiama kvalifikuota teisinė pagalba Lietuvos mokykloms. Šiuo telefonu mokytojai, mokyklos vadovai, mokiniai, jų tėvai gali pasikonsultuoti su teisininku dėl visų bendruomenės narių teisių, pareigų bei atsakomybės skaityti »

Kviečiame dirbančius pedagogus studijuoti ir įgyti ikimokyklinio ugdymo auklėtojo ar pradinių klasių mokytojo kvalifikaciją

Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja konkursą į tikslines studijų programas, skirtas mokytojams, kurie dėl mažėjančio mokinių skaičiaus netenka darbo ir įsidarbina pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas, neturėdami šiam darbui reikalingų kompetencijų. skaityti »

Pedagogų profesinis tobulėjimas: nuo ilgalaikių stažuočių iki visuomeninės veiklos

Mokytojai jau gali užsiregistruoti į vienų metų trukmės kvalifikacijos tobulinimo stažuotes. Tai gali būti stažuotės Lietuvos arba užsienio šalių švietimo, mokslo, kultūros įstaigose, įmonėse, universitetinės studijos ar metodinių priemonių ir vadovėlių rengimas. skaityti »