Mokiniai į teisę pažvelgs išradingai

Kazimiero Simonavičiaus universitetas, Teisingumo ministerija ir Nacionalinė teismų administracija kviečia Lietuvos mokinius į savo teises ir pareigas pažvelgti išradingai – šia tema kuriant trumpametražius filmukus konkursui „14:16:18“. skaityti »

Devintajame Konstitucijos egzamine – gausu naujovių

Šiemet Teisingumo ministerijos jau devintus metus iš eilės organizuojamas Konstitucijos egzaminas jo dalyviams pateiks naujovių. skaityti »

Elektroniniams nusikaltimams ruošiamas apynasris

Seime pateiktos Teisingumo ministerijos parengtos Baudžiamojo kodekso (BK) pataisos, kuriomis siūloma sugriežtinti atsakomybę už kai kuriuos nusikaltimus elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui. skaityti »

Lietuvoje griežtinamos bausmės kompiuteriniams įsilaužėliams

Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos parengtoms Baudžiamojo kodekso (BK) pataisoms, kuriomis siūloma sugriežtinti atsakomybę už kai kuriuos nusikaltimus elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui. skaityti »

Dešimtokus ir vienuoliktokus mokys teisės pagrindų

Lietuvos mokyklose prasideda projektas „Aš žinau savo teises“, kurio metu beveik 1000 moksleivių bus supažindinti su jų teisėmis ir pareigomis bei su šalies teisinės sistemos pagrindais. skaityti »

Kaip keisis baudų ir mokesčių dydžiai po euro įvedimo?

Teisingumo ministerija parengė ir pateikė derinti ministerijos reguliavimo sričiai priskirtų įstatymų ir Vyriausybės nutarimų projektus. skaityti »

BS/2 talkins įgyvendinant Probacijos įstatymą

Konkursą laimėjusi įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė BS/2 pristato elektroninės stebėjimo įrangos gamintojos Didžiosios Britanijos kompanijos „Serco Geografix Ltd.“ elektroninę kontrolės apyrankę ir stebėjimo programinę įrangą. Tai įrenginiai, kuriuos galima pritaikyti pačiose įvairiausiose sferose. skaityti »