Į aukštąsias mokyklas stojantiesiems asmenims reikės išlaikyti bent vieną valstybinį egzaminą

Seimas priėmė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės teiktas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-3709(2), kuriomis nutarta nustatyti, kad asmenims, nepretenduojantiems į valstybės finansuojamas studijų vietas, būtų keliamas reikalavimas turėti ne tik vidurinį išsilavinimą, bet ir būti išlaikiusiems bent vieną valstybinį brandos egzaminą. skaityti »

Lietuvos aukštosios mokyklos prisistatė studijų mugėje Baku

Spalio 4–6 Azerbaidžano sostinėje Baku vykusioje tarptautinėje parodoje „Studijos ir karjera“ dalyvavo daugiau kaip dvi dešimtys Lietuvos aukštojo mokslo įstaigų. skaityti »

Aukštosios mokyklos vėl kviečiamos teikti paraiškas dėstytojų iš užsienio vizitams

Skelbiamas konkursas, kurio tikslas – aktyvinti idėjų mainus per užsieniečių dėstytojų, pasaulinio lygio mokslininkų ir praktikų vizitus Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

Studijų kokybės vertinimo centras atkreipia dėmesį į nelegaliai veikiančią aukštąją mokyklą

Studijų kokybės vertinimo centras atkreipia dėmesį į nelegaliai veikiančią aukštąją mokyklą – Europos verslo ir studijų kolegiją. skaityti »

Gintaras Steponavičius: išorinis vertinimas – aukštosioms mokykloms iššūkis ir impulsas žengti į priekį

Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, kad pirmieji aukštųjų mokyklų išorinio vertinimo rezultatai nėra nei nuosprendis, nei galutinė išvada. skaityti »

Beveik 90 proc. aukštųjų mokyklų papildomai užsidirba iš stojančiųjų

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), siekdama užtikrinti vienodas stojančiųjų priėmimo sąlygas, kreipėsi į aukštųjų mokyklų vadovus bei informavo LR Švietimo ir mokslo ministrą, dėl stojančiųjų apmokestinimo, priėmimo į aukštąją mokyklą metu. skaityti »