Eurosistemoje rengiamasi išleisti naująjį 50 eurų banknotą

2016 m. liepos 5 d. Europos Centrinis Bankas (ECB) ir euro zonos nacionaliniai centriniai bankai – Eurosistema – viešai pristatys naująjį 50 eurų nominalo banknotą iš serijos „Europa“. skaityti »

Lietuvos bankai pradėjo naudotis Eurosistemos teikiamomis skolinimosi galimybėmis

Lietuvos bankui nuo 2015 m. pradžios tapus Eurosistemos dalimi, šalies komerciniai bankai įgijo galimybę skolintis ir valdyti likvidumą naudodamiesi Eurosistemos pinigų politikos operacijomis. skaityti »

Lietuvos bankas tapo Eurosistemos dalimi

Lietuvai įstojus į euro zoną, Lietuvos bankas tapo Eurosistemos dalimi ir kartu su Europos Centriniu Banku (ECB) bei kitų euro zonos šalių centriniais bankais dalyvaus priimant sprendimus dėl euro zonos pinigų politikos nustatymo ir įgyvendinimo, ECB oficialiųjų užsienio atsargų valdymo, euro zonos bankų priežiūros vykdymo ir kitais svarbiausiais finansiniais klausimais. skaityti »

Tarptautinėje konferencijoje „Euras Lietuvoje“ bus įvertintas istorinis šalies žingsnis euro link

Rugsėjo 25 d. Vilniuje už finansų politiką atsakingi Europos ir Lietuvos lyderiai, verslo ir tarptautinių finansinių institucijų vadovai įvertins Lietuvos kelią euro link ir būsimą šalies vaidmenį Eurosistemoje. skaityti »

Eurosistemoje pristatoma antroji eurų banknotų serija „Europa“

Europos centrinis bankas (ECB) ir Eurosistemos nacionaliniai centriniai bankai netrukus išleis antrąją eurų banknotų seriją. Naujoji serija pavadinta „Europa“, nes banknotų vandens ženkle ir hologramoje naudojamas Europos, graikų mitologinės būtybės, kurios vardu pavadintas mūsų žemynas, portretas. skaityti »