Lietuva ir Omanas stiprina bendradarbiavimą IRT srityje

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, šiandien susitikęs su Omano Informacinių technologijų administracijos direktoriaus Salim Sultan Al Ruzaiqi vadovaujama delegacija, susitarė dėl abipusio bendradarbiavimo plėtros informacinių ir ryšių technologijų (IRT) srityje. skaityti »

Valstybės e. paslaugų šuolis į naują kokybinį lygmenį

Galimybė vienoje vietoje patogiai ir greitai rasti bei pradėti naudotis viešojo sektoriaus teikiamomis e. paslaugomis, daryti tai išmaniaisiais mobiliais įrenginiais bet kur ir bet kada – visas šias galimybes pasiūlys atnaujinamas centralizuotas Lietuvos administracinių ir viešųjų e. paslaugų portalas www.epaslaugos.lt. skaityti »

Internetu – 15 naujų Aplinkos ministerijos paslaugų

Antradienį, gruodžio 17 d., Aplinkos ministerijoje vyko seminaras, kurio metu pristatytos naujos ministerijos elektroniniu būdų pradedamos teikti paslaugos. skaityti »

VMI sparčiai populiarėja e. paslaugos

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, jog Mano VMI sistemos vartotojų skaičius nuolat auga ir šiuo metu jomis aktyviai naudojasi daugiau kaip 270 tūkst. gyventojų bei 62 tūkst. įmonių. skaityti »

Lietuva – tarp pažengusių valstybių pagal e. paslaugų naudojimą

Europos Komisijos (EK) užsakymu atlikto tyrimo duomenimis, 2012 m. 46 proc. internetą naudojančių Europos Sąjungos (ES) piliečių, tvarkiusių reikalus viešosiose institucijose, tai darė internetu; 38 proc. respondentų liko patenkinti e. paslaugų kokybe. skaityti »

Apie e. paslaugas – naujoje „Prisijungusi Lietuva“ svetainėje

Visi, norintys gauti informaciją apie valstybės ir savivaldybių institucijų teikiamas elektronines paslaugas (e. paslaugas) bei jomis pasinaudoti, jau gali tai padaryti atnaujintoje interneto svetainėje „Prisijungusi Lietuva“ (www.prisijungusi.lt). skaityti »

Vilniuje 10 kartų padidėjo Vilniaus e. paslaugų naudojimas

Vilniuje per pirmus keturis šių metų mėnesius 10 kartų padidėjo Vilniaus e. paslaugų naudojimas, palyginti su 2012 metų pirmais keturiais mėnesiais. skaityti »

Langas į pasaulį atsiveria internete

Daugeliui žmonių kompiuteris su internetu seniai tapo ne vien reikiamos informacijos rinkimo ar pramogų vieta. Čia galima sutvarkyti daugybę kasdienių rūpesčių, dėl kurių anksčiau tekdavo gaišti eilėse įvairiose įstaigose. Įvairių valstybės institucijų bendrų pastangų dėka, Naujuosius pasitinkame su dar daugiau e. paslaugų, kurių pagalba reikalus galime tvarkyti neišėję iš namų. skaityti »