LEU vyks Meilės Lukšienės asmenybės ir jos mokslinio palikimo leidinių pristatymas

Lietuvos edukologijos universitete (LEU) vasario 27 d. 14 val. 302 aud. vyks Meilės Lukšienės asmenybės ir mokslinio palikimo tyrimams skirtų leidinių pristatymas. skaityti »

Steigiama Meilės Lukšienės premija mokslininkams, aukštųjų mokyklų dėstytojams

Švietimo ir mokslo ministerija, įprasmindama habil.dr. Meilės Lukšienės mokslinę ir visuomeninę veiklą, steigia Meilės Lukšienės premiją mokslininkams, aukštųjų mokyklų dėstytojams už ryškiausius edukologijos, kultūrologijos ir lituanistikos mokslo darbus, taip pat ir už reikšmingą viso gyvenimo mokslinę veiklą. skaityti »

Šiandien – Meilės Lukšienės 100-osios gimimo metinės

Rugpjūčio 20-ąją minime iškilios asmenybės ir pasaulinio garso švietėjos – habil. dr. Meilės Lukšienės-Matjošaitytės 100-ąsias gimimo metines. skaityti »

2013-ieji paskelbti mokslininkės Meilės Lukšienės metais

Vyriausybė patvirtino Ministro Pirmininko sudarytos darbo grupės parengtą Meilės Lukšienės metų priemonių planą. Jo tikslas – paminėti mokslininkės, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narės, Lietuvos švietimo reformos pradininkės habil. dr. Meilės Lukšienės 100-ąsias gimimo metines, suteikiant tam nacionalinį ir tarptautinį mastą. skaityti »

Vilniuje atidengta atminimo lenta mokslininkei Meilei Lukšienei

Balandžio 25 d. Vilniuje, A. Mickevičiaus gatvėje 19, atidengta atminimo lenta žymiai mokslininkei ir nepriklausomos Lietuvos mokyklos kūrėjai Meilei Lukšienei. skaityti »