„LitSat-1“ misijos pabaigą vainikuos krentančios žvaigždės žybsnis danguje

Jau po kelių savaičių Kauno technologijos universiteto (KTU) sukurtas lietuviškas palydovas „LitSat-1“ taps krentančia žvaigžde danguje, prieš tai paskutinį kartą ištransliavęs lietuvių tautos žinutę iš kosmoso „Lietuva myli laisvę“. skaityti »

Pirmąją Lietuvos žinią iš kosmoso – „Lietuva myli laisvę“ – priėmė visi pasaulio kontinentai

„Lietuva myli laisvę,“ – šiuos tris tautos išrinktus žodžius iš lietuviško palydovo „LitSat-1” priėmė palydovinio ryšio stotys visame pasaulyje. skaityti »

Parodoje „Studijos 2014“ – kosminių palydovų LituanicaSAT-1 ir LITSAT-1 prototipai

Vasario 6–8 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančios Tarptautinės žinių ir išsilavinimo parodos „Studijos 2014” lankytojai turės galimybę ne tik susipažinti su Lietuvos aukštųjų mokyklų mokymo programomis, bet ir su jų moksline veikla bei naujausiais pasiekimais. skaityti »

Lietuva tampa kosmine valstybe

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino visus lietuvius su sėkmingu pirmųjų lietuviškų palydovų „LitSat-1“ ir „LituanicaSat-1“ iškėlimu į kosmosą. skaityti »

Pirmasis Lietuvos palydovas „LitSat-1“ jau pasiekė NASA bandymų centrą

Praėjusią savaitę išsiųstas Kauno technologijos universiteto ir Lietuvos kosmoso asociacijos sukurtas pirmasis Lietuvos kosminis palydovas „LitSat-1” sėkmingai praėjo specialią Jungtinių Amerikos Valstijų muitinės patikrą ir jau pasiekė Hiustoną. Čia, Johnons Space centre, „LitSat-1” tinkamumą skrydžiui tikrins NASA Tarptautinės kosminės stoties krovinių saugumo komisija. skaityti »

Pirmajam lietuviškam palydovui – paskutiniai bandymai Žemėje

Kauno technologijos universiteto Elektronikos fakultete šiomis dienomis dažniau nei pastatą renovuojančius statybininkus galima sutikti palydovą „LitSat-1“ kuriančios komandos narius. skaityti »

Lietuviškojo palydovo „LitSat-1“ kelionė: Hiustonas, Valopo salos, kosmosas

Lietuvišką palydovą „LitSat-1“ į kosmosą gruodžio 8-ąją pakels raketa nešėja „Orbital Cygnum“ iš JAV Valopo salos (Wallops Island). skaityti »

„Virgin Galactic“ įkūrėjas R. Bransonas: mes pasirengę jums padėti plėtojant mažųjų palydovų sritį

Kosmoso turizmu užsiimanti ir palydovų kėlimo į orbitą paslaugas planuojanti „Virgin Galactic“ padės ir lietuvių komandai, šiuo metu dirbančiai ties pirmuoju palydovo projektu. Taip sakė šios kompanijos įkūrėjas milijardierius seras Richardas Bransonas susitikime su lietuviško palydovo „LitSat-1“ kūrėjais. skaityti »

Pasauliniam pjezo reakcijos eksperimentui kosmose – žalia šviesa

Lietuvos mokslo bendruomenė, dirbanti kosmoso srityje, ruošiasi pasaulinės reikšmės įvykiui – pirmajam pjezo reakcijos įrangos išbandymui kosmose. skaityti »