Metai po VU palydovo paleidimo: ruošiamasi naujam iššūkiui

Vasario 28 d. sukako lygiai metai po to, kai iš tarptautinės kosminės stoties buvo paleistas pirmasis lietuviškas palydovas „LituanicaSAT-1“. skaityti »

Fotografijų parodoje – istorinės VU palydovo „LituanicaSAT-1“ akimirkos

Lapkričio 5 d. Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje (S. Konarskio g. 49) bus atidaryta fotografijų paroda, skirta pirmajam lietuvių sukurtam kosmoso palydovui „LituanicaSAT-1“, kurio misija buvo labai sėkminga ir įtvirtino Lietuvą kaip kosminę valstybę. skaityti »

Baigėsi pirmojo lietuviško palydovo „LituanicaSAT-1“ misija

Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadovybė patvirtino – liepos 28 dieną, sudegdamas tankiuosiuose Žemės atmosferos sluoksniuose misiją baigė pirmasis lietuvių kurtas kosmoso palydovas „LituanicaSAT-1“. skaityti »

VU palydovui „LituanicaSAT-1“ – tarptautinis pripažinimas

Birželio 9 d. organizacija AMSAT (Radijo mėgėjų palydovų korporacija) Vilniaus universiteto palydovui „LituanicaSAT-1“ suteikė tarptautinio radijo mėgėjų palydovų registro OSCAR numerį LO-78. skaityti »

Vilniaus universitete bus pristatyta pirmoji lietuviška nuotrauka iš kosmoso

Gegužės 21-ąją, 15 val. iš Vilniaus universiteto bibliotekos Baltosios salės tiesiogiai per LRT televizijos laidą „Laba diena, Lietuva“ visuomenei bus pristatyta pirmoji lietuviška nuotrauka iš kosmoso. skaityti »

„LituanicaSat-1“ misija kosmose prasidėjo sėkmingai

Penktadienį, vasario 28 dieną, 9:30 Lietuvos laiku pirmasis palydovas šalies istorijoje „LituanicaSat-1“ paleistas iš Tarptautinės kosminės stoties į atvirą erdvę. Aparatą į kosmosą „išmetė“ robotinė ranka, valdoma japonų astronauto Koichi Wakata. skaityti »

Parodoje „Studijos 2014“ – kosminių palydovų LituanicaSAT-1 ir LITSAT-1 prototipai

Vasario 6–8 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančios Tarptautinės žinių ir išsilavinimo parodos „Studijos 2014” lankytojai turės galimybę ne tik susipažinti su Lietuvos aukštųjų mokyklų mokymo programomis, bet ir su jų moksline veikla bei naujausiais pasiekimais. skaityti »

Lietuva tampa kosmine valstybe

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino visus lietuvius su sėkmingu pirmųjų lietuviškų palydovų „LitSat-1“ ir „LituanicaSat-1“ iškėlimu į kosmosą. skaityti »

„LituanicaSAT-1“ į kosmosą kils sausio 9-osios vakarą

JAV kosmoso agentūra NASA paskelbė naują raketos nešėjos „Antares“ planuojamą paleidimo laiką – šiandien vakare, 20:07 val. skaityti »

Dėl padidėjusio saulės aktyvumo „LituanicaSAT-1“ į kosmosą šiandien nekyla

Dėl saulės žybsnio ir padidėjusio aktyvumo JAV kosmoso agentūra NASA paskelbė atšaukianti raketos nešėjos „Antares“ planuotą paleidimą šiandien vakare 20:32 val. skaityti »