SEB „Namų ūkių finansinio turto barometras“: pragiedrulius finansų padangėje mato ir statistikai, ir gyventojai

Trečią ketvirtį statistiniai rodikliai gerėjo: vidutinis darbo užmokestis didėjo, o vartojimo prekių ir paslaugų krepšelis šiek tiek atpigo. Gyventojų apklausų rezultatai ir namų ūkių finansinė elgsena rodo, kad namų ūkiai kuria optimistiškesnius ateities planus — yra labiau linkę leisti pinigus vartojimo poreikiams, šiek tiek drąsiau skolinasi, dažniau sudaro ilgalaikio taupymo sutartis ir skiria tam daugiau pinigų. skaityti »

SEB bankas: gyventojų lūkesčiai dėl ateities gerėja

Namų ūkių finansinė elgsena patvirtina gerėjančius gyventojų lūkesčius dėl ateities, teigiama naujausiame kas ketvirtį leidžiamo SEB banko leidinio „Namų ūkių finansinio turto barometras“ numeryje. skaityti »

Namų ūkių finansų srityje daugiau optimizmo ženklų

Baltijos šalių namų ūkiai ir toliau linkę taupyti, tačiau pastebimos ir skolinimosi atsigavimo tendencijos, teigiama Baltijos šalių SEB bankų namų ūkių finansų apžvalgoje. skaityti »

SEB: antrąjį šių metų ketvirtį namų ūkių finansų sektoriuje vyravo ramybė

Naujausioje SEB banko šeimos finansų ekspertės Julitos Varanauskienės parengtoje apžvalgoje teigiama, kad gyventojai daugiausia naujų lėšų sukaupė sąskaitose, iš trumpalaikių terminuotųjų indėlių santaupos buvo perkeliamos į ilgalaikius indėlius ar įsigyjama Vyriausybės taupymo lakštų. skaityti »

Informacinių technologijų naudojimas namų ūkiuose

2012 m. pirmąjį ketvirtį asmeninius kompiuterius namuose turėjo 57, o interneto prieigą – 55 procentai namų ūkių, praneša Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis informacinių technologijų naudojimo namų ūkiuose tyrimo duomenimis. skaityti »

SEB: Baltijos šalių namų ūkių pajamos didėja, tačiau optimistinės nuotaikos dėl ateities išlieka tik Latvijoje

Euro zonos skolų problemos, pasaulio ekonomikos nuosmukis ir galima jo įtaka Baltijos šalių ekonomikai lėmė pesimistinius vartotojų lūkesčius dėl ateities. skaityti »

Pagal interneto prieigą namų ūkiuose Lietuva lenkia daugelį Europos valstybių

Beveik septyni iš dešimties suaugusių Lietuvos gyventojų per pastaruosius metus naudojosi internetu, o du trečdaliai namų ūkių turi interneto prieigą. skaityti »