„Vikipedija“ supaprastino redagavimo funkciją iš mobiliųjų įrenginių

Didžiausia virtuali enciklopedija „Vikipedija“ išleido naują instrumentą, palengvinantį naudotojams straipsnių redagavimo funkciją. skaityti »

Išrinkti populiariausi 2012 metų „Wikipedia“ straipsniai

Programuotojas iš Švedijos Johanas Gunnarssonas sudarė populiariausių 2012 metų „Wikipedia“ straipsnių reitingus. skaityti »

Ar „Wikipedia“ ir toliau gyvuos tik iš aukų?

Nors „Wikipedia“ laisvoji enciklopedija, kuri priklauso pelno nesiekiančiai organizacijai „Wikimedia Foundation“, tiksliai neatskleidžia, kiek lėšų jai reikia per vienus metus, tačiau prieš porą metų organizacija sakė, jog jai reikia 16 milijonų JAV dolerių metams, kad galėtų save išlaikyti. skaityti »

„Wikipedia“ bus papildyta vaizdo įrašais

Internetinės enciklopedijos „Wikipedia“ kūrėjai į tinklalapį įdėjo vaizdo leistuvą „Kaltura“. Jis įrašytas HTML5 kalba ir leidžia atkurti vaizdo įrašus be šalutinių technologijų, tokių kaip „Adobe Flash“. skaityti »

Jimmy Walesas grasina šifruoti visą „Wikipedia“ srautą su Didžiąja Britanija

Interneto enciklopedijos „Wikipedia“ įkūrėjas Jimmy Walesas pažadėjo visą duomenų srautą su vartotojais iš Didžiosios Britanijos šifruoti, jei bus priimtas „Communications Data Bill“ įstatymas, leidžiantis sekti vartotojus internete. skaityti »

Programos-robotai palaiko „Wikipedia“ tvarką

„Wikipedia“ turiniu rūpinasi dešimtys tūkstančių savanorių visame pasaulyje, o palaikyti didžiausios pasaulyje online enciklopedijos funkcionavimą padeda šimtai specialių programų-robotų. skaityti »

„LOGIN 2012“ – pirmieji įspūdžiai

Baigėsi pirmoji Vilniuje vykstančios tarptautinės konferencijos „LOGIN 2012“ diena. Daugiau nei 20 pranešėjų iš įvairių pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvos, dalijosi su renginio lankytojais ne tik savo patirtimi ir įžvalgomis iš IT sferos, bet ir savo mintimis apie žmonijos ateitį, susijusią su informacinių technologijų plėtra. skaityti »

Vilniuje – progreso konferencija „LOGIN 2012“

Visi, besidomintys naujausiomis technologijomis ir interneto tendencijomis, š. m. gegužės 31–birželio 1 dienomis renkasi „Litexpo“ konferencijų centre, kur jau šeštus metus iš eilės vyksta didžiausia Baltijos šalyse progreso konferencija „LOGIN 2012“. skaityti »

„Vikipedijos“ įkūrėjas Jimmy Wales‘as atvyksta į „LOGIN 2012“

Gegužės 31-birželio 1 d. vyksiančios progreso konferencijos „LOGIN 2012“ organizatoriai visus interneto kultūros ir technologijų gerbėjus pradžiugins ypatingu svečiu. skaityti »

„Vikipedijai“ – 11 metų!

Laisvoji interneto enciklopedija „Vikipedija“ švenčia 11 metų gimtadienį. skaityti »