Švietimo ministrė: Lietuva turi visas sąlygas tapti informacinių technologijų centru

Europos komisijos teigimu, net 40% darbdavių Europoje neranda darbuotojų, kurių įgūdžiai įmonei leistų atsinaujinti ir sparčiai judėti į priekį. skaityti »

Informacinių technologijų egzaminą laiko rekordinis skaičius abiturientų

Specialistai teigia, kad po 10 – 15 metų visos verslo įmonės bus susijusios su informacinėmis technologijomis, taigi nebestebina tai, jog savo ateitį su šia sritimi sieja vis daugiau jaunuolių. skaityti »

Lietuva siekia tapti Baltijos regiono informacinių technologijų kompetencijų centru

Lietuva laimėjo galimybę steigti pirmąjį Baltijos regione informacinių ir komunikacijos technologijų kompetencijų centrą. skaityti »

Ar dirbtinis intelektas pakeis šiandienos pedagogą?

Kokius iššūkius, reaguodamas į naujosios mokinių kartos mokymosi poreikius, turi būti pasirengęs sutikti šiandienos mokytojas? skaityti »

R. Dargis: programuoti turėsime ne prasčiau nei naudojamės šakute

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LKP) prezidentas Robertas Dargis pažymi, kad gyventojų mažėjančioje Lietuvoje šiandien kaip niekad didelis dėmesys turi būti skiriamas investicijoms į informacines technologijas (IT). skaityti »

Informacinės technologijos taps universitetų branduoliu?

Kaip suderinti įmonių poreikius ir mokymo įstaigų galimybes, diskutavo didžiausių šalies universitetų vadovai ir Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovai. skaityti »

Informacinės technologijos turi pasitarnauti ir moterų lyderystei

Į Pasaulio ekonomikos forumą Davose išvykusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Globalaus moterų parlamentarių forumo surengtoje aukšto lygio diskusijoje. skaityti »

Intelektinių sistemų proveržis keičia žmonių įpročius ir darbo aplinką

Bankinių ir IT technologijų sprendimų įmonių grupės „Penki kontinentai“ vadovas Idrakas Dadašovas prognozuoja: daugelyje skaitmeninių inovacijų sričių Lietuva nuo pasaulio neatsiliks, tačiau kartu turės priimti nemenkus iššūkius. skaityti »

Lietuvos mokiniai pagal informacinių technologijų naudojimą – tarp pirmaujančių ES

Lietuvos mokiniai dažniau nei vidutinis Europos mokinys naudoja informacines ir komunikacines technologijas (IKT) ugdymo tikslais. skaityti »

Moksleiviams – seminarai apie intelektualiąsias technologijas

KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykla kviečia 8–12 klasių moksleivius, besidominčius technologijomis bei siekiančius įgyti naujų žinių, į trijų seminarų ciklą „Intelektualiosios technologijos mokymuisi ir kūrybai“. skaityti »