Susitikime su EBPO – dėmesys nuosekliai narystės siekiančios Lietuvos pažangai

Lietuvos stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) progresas, vertinimai EBPO komitetuose, kuriuose pagal kompetenciją dalyvauja Finansų ministerijos atstovai, bei tolimesni stojimo į EBPO veiksmai. skaityti »

Kasos aparatų naudojimo naujovės: daugiau sąžiningos konkurencijos, mažiau administracinės naštos

Siekdama sumažinti administracinę naštą bei užtikrinti sąžiningas ir vienodas sąlygas visam verslui, Vyriausybė posėdyje pritarė Finansų ministerijos siūlymui keisti kasos aparatų naudojimo tvarką. skaityti »

Skaidrumo iniciatyva „Jonvabaliai“ laimėjo Europos Komisijos apdovanojimą

Finansų ministerijos ir partnerių iniciatyva „Jonvabaliai“ už skaidrumo ir atsakingumo skatinimą, naudojant Europos Sąjungos lėšas, paskelbta nugalėtoja Europos Komisijos (EK) „RegioStars 2016“ apdovanojimuose. skaityti »

Lietuva veržiasi į pasaulio „FinTech“ žemėlapį

Spalio 6 d. Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku ir Londono Sičiu organizuoja konferenciją, į kurią iš viso pasaulio susirinks finansų rinkų politikos formuotojai, reguliuotojai, akademikai, verslo atstovai ir kiti besidomintys „FinTech“ sektoriaus plėtra. skaityti »

Finansų ministerijoje aptartas investicinis klimatas šalyje

Finansų ministrė R. Budbergytė susitikime su VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovu M. Katinu aptarė šalies investicinį klimatą esant dabartiniam neapibrėžtumui dėl Lietuvos socialinio modelio, ES struktūrinės paramos panaudojimą pritraukiant investuotojus į regionus bei finansinių technologijų (Fintech) plėtros spartinimą. skaityti »

Finansų ministerijoje aptartas tolesnis Nyderlandų ir Lietuvos bendradarbiavimas

Finansų ministrė Rasa Budbergytė, šiandien susitikusi su Nyderlandų Karalystės nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Lietuvoje Bertu van der Lingen, aptarė tolesnio dvišalio ekonominio bendradarbiavimo galimybes ir šiuo metu visiems aktualią „Brexit“ temą. skaityti »

Lietuvos VVP aukcione – naujas dalyvis

Nuo birželio pradžios Lietuvos Vyriausybės vertybinių popierių (VVP) aukcionuose atsiras naujas žaidėjas – Finansų ministerija pasirašė VVP aukciono dalyvio sutartį su Latvijos „Citadele banka“. skaityti »

Vilniuje – Tarptautinė finansų rinkų konferencija

Finansų ministerija kartu su Lietuvos finansų rinkų institutu kviečia į jau ketvirtąjį kartą Vilniuje organizuojamą Tarptautinę finansų rinkų konferenciją. skaityti »

Atnaujintas Mokėjimų įstatymas – pigesnės bankų paslaugos, skaidresni įkainiai

Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku parengė ir pateikė Vyriausybei naują Mokėjimų įstatymo redakciją. skaityti »

Lietuvoje dirbs TVF misija

Ruošiantis kasmetinėms Lietuvos konsultacijoms pagal Tarptautinio valiutos fondo (TVF) steigimo sutarties IV straipsnį, 2016 m. kovo 3–16 d. Lietuvoje dirbs kas pusę metų atvykstanti TVF Europos departamento misija. skaityti »