Gabiems magistrantams iš užsienio – parama studijoms Lietuvoje

Siekiant didinti studijų tarptautiškumą ir pritraukti į Lietuvą studijuoti gabius jaunuolius iš užsienio, valstybė skiria paramą užsieniečių magistrantūros studijoms. skaityti »

Geriausiems Lietuvos studentams – vardinės LR prezidentų stipendijos

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasirašė įsakymą dėl prezidentų stipendijų 2017–2018 studijų metams skyrimo. skaityti »

Steigiama Meilės Lukšienės premija mokslininkams, aukštųjų mokyklų dėstytojams

Švietimo ir mokslo ministerija, įprasmindama habil.dr. Meilės Lukšienės mokslinę ir visuomeninę veiklą, steigia Meilės Lukšienės premiją mokslininkams, aukštųjų mokyklų dėstytojams už ryškiausius edukologijos, kultūrologijos ir lituanistikos mokslo darbus, taip pat ir už reikšmingą viso gyvenimo mokslinę veiklą. skaityti »

Skirta parama išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose

Rudens semestrui jau paskirta valstybės parama išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikų, vaikaičių, provaikaičių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose. skaityti »

Tarptautinė britų mokykla kviečia mokinius dalyvauti konkurse stipendijoms gauti

Kaip ir kasmet 14–16 metų Lietuvos mokinius vėl kviečia „The Regent’s School“ – akredituota britų tarptautinė mokykla, įsikūrusi Tailande. Mokiniai gali dalyvauti konkurse ir gauti stipendijas dvejiems arba ketveriems studijų metams šioje mokykloje. skaityti »

Imtasi tinkamo stojančiųjų informavimo

Švietimo ir mokslo ministerija parengė studijų stipendijų skyrimo ir mokėjimo tvarkos išaiškinimą, ėmėsi veiksmų, kurie užtikrina galimybes gauti paskolą likusiai studijų įmokai, taip pat pretenduoti į studijų stipendiją tiek privačiose, tiek valstybinėse aukštosiose mokyklose. skaityti »

Stojantieji į privatų universitetą gaus nebe „krepšelius“, o stipendijas

Moksleiviai, ketinantys studijuoti privačiame ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, ir toliau galės pretenduoti į valstybinę finansinę paramą. skaityti »