Mokslininkas paaiškino, kodėl sunku išmokti lietuvių kalbą

Kiekvienam kalbančiajam lietuvių kalba tikriausiai tekę girdėti, kad ši kalba yra viena seniausių pasaulyje. skaityti »

Lietuvių studentų sukurta programėlė kamšys raštingumo spragas?

Šiaulių universiteto studentai trečiakursiai sukūrė mobiliesiems telefonams pritaikytą išmaniąją programėlę „Pažink ABC“. skaityti »

Užsieniečius stebina lietuvių kalbos keistenybės

Intensyvi pažintis su lietuvių kalba, istorija, tradicijomis, kultūriniais ypatumais, kelionės į gražiausius Lietuvos kampelius – tuo keturias savaites gyveno beveik septynios dešimtys užsieniečių, atvykusių į kasmetinius Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursus Vytauto Didžiojo universitete (VDU). skaityti »

Užsieniečiai keturias savaites mokysis lietuvių kalbos

Klaipėdos universitete prasideda Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams. Kursai vyks keturias savaites: nuo liepos 26 iki rugpjūčio 23 d. Kursus organizuoja Humanitarinių mokslų fakulteto Kalbų ir kultūrų centras kartu su Lietuvių kalbos katedra ir Tarptautinių studijų skyriumi. skaityti »

Mokytis lietuvių kalbos – iš 24 pasaulio šalių

Kitą savaitę Kaune susirinks gausus būrys jaunimo iš viso pasaulio, pasiryžęs gilintis į lietuvių kalbos subtilybes. Užsieniečiams skirtus intensyvius Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursus Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) šiemet organizuoja jau penkioliktąjį kartą. skaityti »

Atnaujinti žinias lituanistams padeda moderni duomenų bazė

Lietuvių kalbos mokytojai džiaugiasi dvejus metus trukusio Europos socialinio fondo remiamo projekto „Inovatyvios gimtosios lietuvių kalbos mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programos įgyvendinimas“ rezultatais. skaityti »

Nuo 2015 m. valstybės finansuojamoms studijoms įvedamas lietuvių ir užsienio kalbų slenkstis

Dabartiniai dešimtokai, 2015 m. stosiantys į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose, turės būti išlaikę valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą. Norintiems gauti studijų krepšelį universitetuose ir kolegijose taip pat bus privaloma mokėti užsienio kalbą. skaityti »

2013 m. Kalbos premijos laureatas – Gintautas Grigas

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Signatarų namuose Vilniuje surengtuose dešimtuosiuose Spaudos pusryčiuose buvo paskelbtas Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijos sprendimas dėl 2013 metų Kalbos premijos laureato. skaityti »

Mokinių raštingumas – ne tik lituanistų rūpestis

Pagerinti raštingumo kokybę ir sukurti lituanistinį ugdymą palaikantį visuomenės požiūrį – tokių tikslų siekia švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio patvirtintas Lietuvių kalbos ir kultūrinio raštingumo mokymo gerinimo priemonių planas 2013–2016 m. skaityti »

Pradeda veikti naujos mokymuisi skirtos svetainės

Vykdant ES remiamą Ugdymo plėtotės centro projektą „Pagrindinio ugdymo pirmojo koncentro 5–8 klasių mokinių esminių kompetencijų ugdymas“ kuriamos trys mokymui ir mokymuisi skirtos interneto svetainės. skaityti »