Robotai ir virtuali realybė: galimybės ar pavojus mokytojo profesijai?

Prognozuojama, kad jau netolimoje ateityje mokymosi procesas stipriai pasikeis, mat pedagogų vietą mokyklose žada pakeisti ne kas kitas, o robotai. skaityti »

Kas laimės: lietuviškos technologijų baimės ar mašinos, atstojančios Dievą?

Kaip keičiantis technologijoms keičiasi pasaulis aplinkui? Apie tai kalbamės su informacinių technologijų ekspertu Arnoldu Lukošiumi. skaityti »

Artėja didžiausia IT paroda „CeBIT 2017“

Kasmet pavasarį Vokietijoje, Hanoveryje, organizuojama tarptautinė informacinių technologijų ir telekomunikacijų paroda „CeBIT“. Šiemet ji vyks kovo 20-24 dienomis. skaityti »

Kodėl „Google“ parduoda baisiausių pasaulyje robotų gamintoją?

Susižavėjimą ir pagarbią baimę keliančių robotų gamintojas „Boston Dynamics“ parduodamas. Kodėl „Google“ nebenori ganyti plieninių avių? skaityti »

Kupertino viešbučio „Aloft“ gyventojus aptarnaus robotai

Robotai – darbdavių džiaugsmas ir darbuotojų nelaimė. Kaip žinome, robotika, dirbtinis intelektas ir kitos dar prieš dešimtmetį egzotiškai atrodžiusios temos šiuo metu yra labai aktyviai nagrinėjamos įvairių sričių inžinierių. skaityti »

Ateities baldai – judantys ir formą keičiantys robotai

Šveicarijos mokslininkai užsibrėžė sau tikslą sukurti išmaniuosius baldus, kurie galėtų judėti po visus namus ir prireikus keisti savo formą. skaityti »

Parodoje „Balttechnika“ – robotų valdymo varžybos

Gegužės 20 d. prasidėsiančioje tarptautinėje inžinerinės pramonės parodoje „Balttechnika“ Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovai kvies išbandyti miklumą robotų valdyme, ištirti savo rankos kinetinius parametrus, apžiūrėti nuotoliniu būdu valdomą robotinę ranką ir kitas inžinierių kuriamas technologijas. skaityti »

Parodos „Studijos 2014” lankytojus pasitiks būrys robotų

Rytoj Vilniuje prasidėsianti tarptautinė žinių ir išsilavinimo paroda „Studijos 2014” moksleivius trauks ne tik pasakojimais apie studijų programas, bet ir suteiks galimybę pamatyti praktinę jų pusę. skaityti »

Paskaita apie tai, kaip robotą paversti tikru „bendrininku“

Kitą savaitę VU Filologijos fakultete semiotikos profesorius iš Limožo universiteto (Prancūzija) Didier Tsala skaitys paskaitą „Būti kartu su antropoidiniais robotais: esaties formos“. skaityti »

Robotai varžosi savo „olimpinėse“ žaidynėse

Nors Londonas ir šeimininkavo šių metų vasaros olimpinėse žaidynėse, Bristolis yra ta vieta, kurioje turėtum dabar būti, jei esi sportiškas robotukas. skaityti »