Lietuvoje vyksta diskusijos dėl elektroninio balsavimo

Gyventojų nuomonės apklausos duomenimis, 75 proc. Lietuvos gyventojų pritaria elektroniniam balsavimui. Tačiau dalis politikų nėra tikri, ar jis yra saugus... skaityti »

Siekiama jau rudenį įteisinti elektroninį balsavimą

Jungtinė (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcija antradienį pradėjo rinkti Seimo narių parašus dėl e. balsavimo įstatymo projekto skubaus įtraukimo į posėdžių darbotvarkę. skaityti »

Balsavimo internetu idėja – vėl bus pateikta Seimui

Elektronine bankininkyste naudojasi pusė Lietuvos gyventojų. Elektroninio gyventojų ir būstų surašymo duomenimis, šiuo būdu susirašė daugiau nei trečdalis lietuvių – visi šie įspūdingi skaičiai rodo, kad šalies gyventojai aktyviai naudojasi informacinėmis technologijomis, tad, pasak specialistų, atėjo laikas pasekti kaimynų estų pavyzdžiu – pagalvoti ir apie elektroninį balsavimą. skaityti »

Seimo bus prašoma įteisinti elektroninį balsavimą

Naujausiais rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, net trys ketvirtadaliai (75 proc.) Lietuvos gyventojų pritaria, kad Lietuvoje turėtų būti sudaryta galimybė rinkimuose balsuoti internetu. skaityti »