Mažos palūkanos tebėra vienas svarbiausių iššūkių finansų įstaigų veiklai

Šalies finansų įstaigos galimą pelningumo sumažėjimą dėl mažų palūkanų normų aplinkos tebevertina kaip svarbiausią riziką finansų sistemai. skaityti »

Europos Sąjungos bankai svarsto galimybę saugoti pinigus grynųjų pavidalu

Europos Sąjungos bankai ir draudimo įmonės svarsto pereiti prie piniginių lėšų saugojimo grynaisiais centriniuose bankuose, o ne elektroniniu būdu. Viso to priežastis – išaugęs neigiamų palūkanų procentas. skaityti »

SEB bankas skelbia išplatintų investicinių lakštų palūkanas

SEB bankas sėkmingai baigė platinti dvi investicinių lakštų emisijas ir skelbia šių investicinių lakštų garantuotas metų palūkanas. skaityti »

Žemos palūkanų normos išliks dar pakankamai ilgai

Europos centrinis bankas (ECB), kaip ir tikėjosi rinkos dalyviai, nepakeitė šiuo metu 0,5 proc. siekiančių bazinių palūkanų normų. skaityti »

AB „Citadele“ bankas didina terminuotųjų indėlių palūkanas

AB „Citadele“ bankas, didindamas kreditavimo apimtis ir siekdamas sudaryti klientams patrauklias sąlygas taupyti, nuo š. m. gegužės 27 d. padidino terminuotųjų indėlių palūkanas privatiems ir verslo klientams (rezidentams ir nerezidentams). skaityti »

Šiemet bankai didino paskolų portfelį, tačiau iš palūkanų uždirbo mažiau

Šiemet pirmąjį ketvirtį šalyje veikiantys bankai ir užsienio bankų filialai didino paskolų portfelį, tačiau, sumažėjus pagrindiniam pajamų šaltiniui – palūkanų pajamoms, bankų pelnas, atmetus vienkartinių veiksnių įtaką, sumažėjo. skaityti »

Lietuvos bankas nemokės komerciniams bankams už privalomąsias atsargas, jų leista laikyti mažiau

Lietuvos banko valdyba pakeitė palūkanų už bankų laikomas privalomąsias atsargas skaičiavimą. Taip pat sumažino komerciniams bankams taikomų privalomųjų atsargų normą ir sudarė prielaidas bankams ilgainiui didinti kreditavimą. skaityti »

Atnaujinus įmokų už paskolas priėmimą, bankui SNORAS jau sumokėta 50 mln. litų paskolų ir palūkanų

Banko SNORAS klientai nuo 2011 metų gruodžio 28 dienos, kai buvo atnaujintas paskolų grąžinimas, sumokėjo bankui daugiau nei 42 mln. litų ir daugiau nei 7 mln. litų palūkanų. skaityti »

„Galimybių kreditas“ – akcija, suteikianti galimybę susigrąžinti metų palūkanas už kreditą

Nuo birželio 1-osios Šiaulių bankas pradeda kreditavimo akciją „Galimybių kreditas“. skaityti »