„Erdvėlaivis Žemė“: į Lietuvą atkeliauja mokslo ruduo

Rugsėjo 8–16 dienomis Lietuvoje vyks tryliktasis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, kuris įvairaus amžiaus lankytojams pasiūlys daugiau kaip tris šimtus nemokamų renginių. skaityti »

Kada apsigyvensime 3D spausdintuvu pastatytuose namuose?

Nors 3D spausdintuvų naudojimas namų statyboje dar tik žengia pirmuosius žingsnius, KTU Statybos ir architektūros fakulteto (SAF) docentas Vitoldas Vaitkevičius įsitikinęs – „atspausdintuose“ namuose normaliai gyventi galėsime jau artimiausioje ateityje. skaityti »

VGTU Mokslo atradimų dienos atidarymo ceremoniją pradėjo robotas

Ateityje robotai gali pakeisti ne tik žmones, dirbančius rutininį darbą, bet ir atlikti smagesnes užduotis – pavyzdžiui, pradėti oficialius renginius nukerpant atidarymo juostelę. skaityti »

VGTU kviečia į Mokslo atradimų dieną

Rugsėjo 12 dieną 14 valandą VGTU kviečia į Mokslo atradimų dieną Vilniaus Gedimino technikos universitete. skaityti »

Mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė“ – Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo vaisiai

Prie kasmet vis augančio Nacionalinio mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ šiemet prisijungė mokslininkai, vykdantys penkis mokslinių tyrimų projektus, finansuojamus pagal Lietuvos ir Šveicarijos dvišalio bendradarbiavimo programą „Moksliniai tyrimai ir plėtra“. skaityti »

KTU mokslininkai leis prisiliesti prie ateities išradimų

Rugsėjo 10 d. Kaune startuosiančiame mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė 2014“, KTU mokslininkai leis išbandyti ne tik jau sukurtus neperšaunamus rūbus, bet ir pakvies pasivaikščioti po virtualią realybę. skaityti »

Rugsėjį vėl pakvies mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“

Rugsėjo 10 dieną mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ startuos jau vienuoliktą kartą. skaityti »

Jubiliejinis „Erdvėlaivis Žemė“ stebins išskirtiniais renginiais

Rugsėjo 10–19 dienomis Lietuvoje jau dešimtą kartą vyks nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“. Visi norintys galės rinktis iš daugiau kaip 250 nemokamų renginių mokyklose, universitetuose, geriausiose šalies laboratorijose, miestų aikštėse. skaityti »

Artėja mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“

Rugsėjo 10-19 d. net penkiuose miestuose nusileis erdvėlaivis „Žemė". skaityti »

Festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ desantas nusileis ir KTU Studentų miestelyje

Rugsėjo 11 dieną šalyje prasidės 9–asis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, kasmet pritraukiantis tūkstančius įvairaus amžiaus mokslo gurmanų, besidominčių mokslo įdomybėmis, naujovėmis ir aktualijomis. skaityti »