VU ir VGTU suvienys jėgas ir atnaujins Saulėtekio akademinį miestelį

Vilniaus universitetas (VU) kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu (VGTU) sutarė atnaujinti Vilniuje esantį Saulėtekio miestelį ir plėtoti šiuolaikišką mokslo, studijų ir socialinę infrastruktūrą. skaityti »

„Webometrics“ lyderiai – VU ir VGTU

Paskelbti naujausi pasaulio aukštųjų mokyklų reitingai „Webometrics“ parodė, jog jau kelintus metus iš eilės pirmąsias dvi lyderių pozicijas užima tie patys universitetai. skaityti »

VGTU rektoriumi antrai kadencijai perrinktas Alfonsas Daniūnas

Uždaro Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Tarybos posėdžio metu slaptu balsavimu išrinktas universiteto rektorius. Antrai iš eilės penkerių metų kadencijai vienbalsiai perrinktas prof. dr. Alfonsas Daniūnas. skaityti »

Į miesto plėtros kūrimą aktyviai įsitrauks ir kūrybiški studentai

Prieš kelis mėnesius duris atvėrusiame „LinkMenų fabrike“ buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp sostinės savivaldybės ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU). skaityti »

Konkurse „ARTech 2016“ mokiniams duris atvers pusšimtis inžinerinių įmonių

Norėdami padėti moksleiviams atrasti inžineriją, jos grožį, galimybes, technologijų pažangą ir inovacijas, Švietimo ir mokslo ministerija, Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA) skelbia konkursą „ARTech 2016“. skaityti »

Tarptautiniai reitingai parodė geriausius Lietuvos universitetus

Liepos pabaigoje paskelbti naujausi pasaulio aukštųjų mokyklų reitingai „Webometrics“ parodė, kad trečią pusmetį iš eilės Lietuvos universitetų lyderių trejetukas neužleido savo pozicijų. skaityti »

Aplinkos ministerija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universitetu

Liepos 8 d., aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi Alfonsu Daniūnu. skaityti »

Rašto darbų pardavimas ir pirkimas turi būti baudžiamas administracine nuobauda

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pristatė tyrimą „Akademinio sąžiningumo indeksas 2015“. Trečią kartą atliekamo tyrimo tikslas – nustatyti, kiek paplitęs nesąžiningas elgesys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir atrasti būdų su juo kovoti. skaityti »

Regioniniame QS reitinge Lietuvos universitetai – arti lyderių

Tarptautinio universitetų reitingo „QS World University Rankings“ sudarytojams paskelbus „2014–2015 m. Emerging Europe and Central Asia“ (iš angl. k. Kylančios Europos ir Centrinės Azijos) universitetų reitingą, du Lietuvos universitetai pateko į regioninio reitingo 50-ą. skaityti »

„Gedimino dienos“: linksmybės ir eksperimentai

Ne tik linksmai, bet ir naudingai rugsėjo 17-19 dienas praleido Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai. skaityti »