Iš palydovo padarytos nuotraukos padės išaiškinti skurdžiai gyvenamus rajonus

Stanfordo universiteto mokslininkai sugalvojo būdą, kaip naudojantis palydovo padarytomis Žemės nuotraukomis aptikti vargingus rajonus. skaityti »

„Lituanica SAT–1“ kūrėjai pradėjo susitikimus su moksleiviais Lietuvos mokyklose

Likus vos kelioms dienoms iki raketos su pirmuoju lietuvišku palydovu „Lituanica SAT–1“ paleidimo į kosmosą, jo kūrėjai lankosi įvairiose Lietuvos mokyklose, kur supažindina vaikus su istorine palydovo misija ir siekia paskatinti juos domėtis tiksliaisiais mokslais ir kosmoso tyrimais apskritai. skaityti »

NASA pripažino KTU atliktus palydovo bandymus

KTU Technologinių sistemų diagnostikos instituto Mašinų vibracijų ir akustinių triukšmų lygio bandymų akredituotoje laboratorijoje atliktų palydovo „Litsat–1“ mechaninių bandymų protokolai buvo pateikti NASA. skaityti »

Pirmasis Lietuvos palydovas „LitSat-1“ jau pasiekė NASA bandymų centrą

Praėjusią savaitę išsiųstas Kauno technologijos universiteto ir Lietuvos kosmoso asociacijos sukurtas pirmasis Lietuvos kosminis palydovas „LitSat-1” sėkmingai praėjo specialią Jungtinių Amerikos Valstijų muitinės patikrą ir jau pasiekė Hiustoną. Čia, Johnons Space centre, „LitSat-1” tinkamumą skrydžiui tikrins NASA Tarptautinės kosminės stoties krovinių saugumo komisija. skaityti »

Visuomenė turėjo unikalią galimybę išvysti VU palydovą „LituanicaSAT-1“

Spalio 3 dieną pirmą kartą viešai pademonstruotas lietuvių palydovas „LituanicaSAT-1“. VU Matematikos ir informatikos fakultete įrengtoje laboratorijoje esantis palydovas jau šį mėnesį bus išsiųstas į JAV, kur gruodžio 8 d. iš Volopo salos skrydžių centro bus paleistas į kosmosą. skaityti »

1877 m. atrastas Marso palydovas Fobas

1877 m. rugpjūčio 18 d. amerikiečių astronomas Asafas Holas atrado Marso palydovą Fobą. Tai įvyko apie 9 val. 14 min. Grinvičo laiku. Tas pats astronomas atrado ir kitą Marso palydovą Deimą. skaityti »

Pirmajam lietuviškam palydovui – paskutiniai bandymai Žemėje

Kauno technologijos universiteto Elektronikos fakultete šiomis dienomis dažniau nei pastatą renovuojančius statybininkus galima sutikti palydovą „LitSat–1“ kuriančios komandos narius. skaityti »

Sukurtos 121 megapikselio raiškos palydovinės Žemės nuotraukos

Rusijos federalinė kosmoso agentūra iš atmosferos stebėjimo palydovo „Elektro-L“ padarė įspūdingas 121 megapikselio raiškos visos planetos nuotraukas. skaityti »

Liko mėnuo iki konkurso išrinkti palydovui vardą pabaigos

Susisiekimo ministerija primena, kad liko vienas mėnuo – iki lapkričio 15 d., kai Lietuvoje baigsis vaikų piešinių konkursas tema „Kosmosas ir aeronautika“. skaityti »