Projektas „MyUniversity“ suteiks prieigą tarpvalstybinėms aukštojo mokslo iniciatyvoms

Prieš kelias dienas pradėjo veikti projekto „MyUniversity ES“ superportalas. Naudodamiesi šia pažangia platforma visos Europos universitetai ir studentai turi unikalią galimybę įsitraukti į aplinką, skatinančią dialogą ir demokratinius procesus. skaityti »

Tarp abiturientų populiariausi išlieka sostinės universitetai

Populiariausių universitetų sąraše dauguma aukščiausių pozicijų ir šiemet tenka sostinės universitetams. Tiesa, stojančiųjų skaičius bene visuose universitetuose sumažėjo. skaityti »

Pirmosiose Europos universitetų žaidynėse lietuvių studentų komandos pasipuošė visų spalvų medaliais

Pirmadienį Ispanijoje pasibaigusiose Europos universitetų žaidynėse Lietuvos studentų komandos iškovojo aukso, sidabro ir bronzos medalius. skaityti »

Vyriausybė paskirstė lėšas pirmakursių studijoms

Vyriausybė patvirtino valstybės finansavimą 2012 m. pirmakursių studijoms. Priėmimui į aukštąsias mokyklas ateinantį rudenį bus skiriama 31,1 mln. litų: 19,8 mln. litų numatyta universitetams, 11,3 mln. litų – kolegijoms. Vertinant pastarųjų metų priėmimo praktiką, numatoma, kad 2012 m., kaip ir anksčiau, valstybės finansuojamą vietą universitetuose ar kolegijose galės gauti daugiau nei pusė stojančiųjų. skaityti »