Studentai protestavo prieš valdančiųjų sprendimus, priimamus „už uždarų durų“

Šią savaitę, trečiadienį, prie Seimo milžiniškomis žirklėmis buvo karpomi saitai tarp Vyriausybės ir akademinės bendruomenės – tokiu spektakliu studentai mėgino atkreipti sprendimų priėmėjų dėmesį į aukštojo mokslo problemas. skaityti »

Studentai sunerimę dėl valdančiųjų viešai išsakytų planų aukštajam mokslui

Ar bus atsisakoma norminės studijų kainos (vadinamosios „krepšelių sistemos“) ir, jei taip, kaip bus užtikrinama aukštojo mokslo kokybės augimą skatinanti konkurencija tarp aukštųjų mokyklų? Tokius ir panašius klausimus studentai nusprendė užduoti artimiausius ketverius metus Švietimo ir mokslo ministrės postą, tikėtina, užimsiančiai Virginijai Baltraitienei. skaityti »

Studentų akistatoje su politikais – 8 iššūkių programa aukštajam mokslui

Studentų sąjungos konferencijoje siekiama politinių partijų atstovams, akademikams ir visuomenės nuomonės lyderiams pristatyti Sąjungos aukštojo mokslo viziją , o kartu – aptarti partijų programų dalis, skirtas aukštojo mokslo sistemai tobulinti. skaityti »

Aukštosios mokyklos renkasi studentus rotuoti kas metus

Konstituciniam Teismui (KT) išaiškinus, kad rotacija negali vykti kas du metus, aukštosioms mokykloms buvo suteikta galimybė pačioms apsispręsti, kas kiek laiko bus rotuojami jų studentai. Nors kol kas ne visos aukštosios mokyklos, kurių studentų atstovybės yra Lietuvos studentų sąjungos narės, formaliai įtvirtino savo apsisprendimą, tačiau tendencija jau aiški: daugumoje jų rotacija vyks kas metus. skaityti »