Norintieji studijuoti technologijos mokslus dažniausiai renkasi VGTU

Oficialiais Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, pasibaigus pirmajam pagrindinio bendrojo priėmimo etapui, šiemet studijuoti Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) norą išreiškė 13 217 abiturientų. skaityti »

Šiais metais bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas dalyvauja beveik 28 tūkst. stojančiųjų

Kaip praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO), šiais metais prašymus priimti studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose užregistravo 33 598 asmenys. skaityti »

Prasidėjo bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas

Prasidėjo bendrasis priėmimas į Lietuvos universitetus ir kolegijas. Šiemet bendrajame priėmime dalyvauja 42 aukštosios mokyklos. skaityti »

Stojant į aukštąsias mokyklas šiemet reiks aiškesnės strategijos

Šiais metais stojant į šalies universitetus ir kolegijas daugiausiai pokyčių yra susiję su stojimo prašymų pateikimo procedūra. Stojantieji privalės turėti itin aiškius norimų studijuoti studijų programų prioritetus, nes gaus ne du, kaip anksčiau, o tik vieną kvietimą studijuoti į valstybės finansuojamą arba mokamą studijų vietą. skaityti »

LEU ir toliau išlieka lyderiu švietimo ir ugdymo kryptyje

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, šiemet į universitetines studijų programas pareikštas 158 341 pageidavimas. skaityti »

Bendrojo priėmimo rezultatai: VGTU – antras Lietuvoje

Galutiniais bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas duomenimis, šiemet į Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU) įstojo 2129 studentai – t. y. 13 proc. daugiau negu 2013-aisiais. skaityti »

Į KTU įstojo 11 proc. daugiau studentų nei praėjusiais metais

Galutiniais bendrojo priėmimo šiemet į valstybės finansuojamas, valstybės nefinansuojamas su studijų stipendija ir tikslinio finansavimo vietas Kauno technologijos universitete (KTU) įstojo 11 proc. daugiau studentų nei praėjusiais metais. skaityti »

Stojančiųjų registracija į aukštąsias mokyklas – artėja finišo laikas, liepos 23 d.

LAMA BPO informacinėje sistemoje jau yra užsiregistravę beveik 36 tūkst. stojančiųjų į aukštąsias mokyklas. Iš jų kiek daugiau nei 29 tūkst. jau įrašė savo pageidavimus dėl studijų programų. skaityti »