Užsienyje dirbantys mokslininkai – aktyvūs VU mokslinio gyvenimo dalyviai

Už tarptautinio lygio mokslo laimėjimus ir bendradarbiavimą su Lietuva Švietimo ir mokslo ministerija gruodžio 1 d. apdovanojo penkis užsienyje dirbančius lietuvių kilmės mokslininkus. Keturių iš jų akademinis kelias glaudžiai susijęs su Vilniaus universitetu. skaityti »

Įteiktos Mokslo premijos užsienio lietuviams

Švietimo ir mokslo ministerijoje įteiktos Mokslo premijos lietuvių kilmės užsienyje gyvenantiems mokslininkams. skaityti »

Paskirtos Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo premijos užsienio lietuviams

Paskirtos keturios premijos Lietuvos ir pasaulio mokslui nusipelniusiems užsienio lietuviams: biomedikui Feliksui Bukauskui ir fizikui Jonui Žmuidzinui iš JAV, Vokietijoje gyvenančiai kalbotyrininkei Jolantai Gelumbeckaitei ir technologijos mokslų daktarei Vidai Malienei, dirbančiai Jungtinėje Karalystėje. skaityti »

Kviečiama siūlyti užsienio lietuvių kandidatūras mokslo premijoms gauti

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą ir kviečia užsienio šalių lietuvių bendruomenes, Lietuvos mokslo ir studijų institucijas iki 2013 m. balandžio 30 d. siūlyti kandidatus mokslo premijoms užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams gauti. skaityti »

Apdovanoti Lietuvos ir pasaulio mokslui nusipelnę užsienio lietuviai

Lapkričio 8 d. švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius įteikė Mokslo premijas trims užsienio lietuviams: Vokietijoje gyvenančiam chemikui Viliui Lėnertui, psichologui Romualdui Kriaučiūnui iš JAV ir biochemikui Skirmantui Kriaučioniui, dirbančiam Jungtinėje Karalystėje. skaityti »

Paskirtos 2012 m. mokslo premijos užsienio lietuviams

Už tarptautinio lygio mokslo pasiekimus ir bendradarbiavimą su Lietuva Švietimo ir mokslo ministerija šiemet apdovanos tris užsienio lietuvius. skaityti »