Atrask ką nors naujo: „Tyrėjų nakties“ renginiai LEU

Kasmet, paskutinį rugsėjo penktadienį, vykstanti „Tyrėjų naktis“ sukviečia gausybę mokslo entuziastų į daugiau nei 250 nemokamų ir nepakartojamų renginių visoje Lietuvoje. skaityti »

VGTU mokslininkai dalyvavo „Tyrėjų naktyje“

Praėjusį penktadienį Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) atvėrė savo laboratorijų duris ir pakvietė visus, besidominčius mokslu, nors trumpam įsijausti į tyrėjo ar kūrėjo vaidmenį. skaityti »

Fizikos eksperimentai, sulaukiantys plojimų ir nuostabos šūksnių

Daugiau kaip dešimt tūkstančių mokslo entuziastų ir smalsuolių pritraukianti „Tyrėjų naktis“ šiemet kvies į daugiau kaip 250 nemokamų renginių, vyksiančių jau šį penktadienį, rugsėjo 26 dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Molėtuose ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose. skaityti »

Devintoji „Tyrėjų naktis“: 18 įspūdingų valandų su mokslo atradimais

Šiandien didžiuosiuose šalies miestuose mokslo pasaulį pažinti kviečianti „Tyrėjų naktis“ visus pasitinka su gerokai daugiau praktinių veiklų, nei anksčiau. Daugiau kaip 180 renginių kiekvieną – nuo pačių mažiausių iki senjorų, – laukia mokslininkų darbo erdvėse – institutuose, mokslo ir tyrimų laboratorijose. skaityti »

Profesorius R. Simutis: vis daugiau darbų atliks išmaniosios valdymo sistemos

Kauno technologijos universiteto profesorius Rimvydas Simutis teigia, kad išmanieji įrengimai ir pažangios automatinio valdymo sistemos per 5-10 metų galėtų pakeisti apie 50 proc. žmonių, dirbančių aptarnavimo, bei apie 20-30 proc. - administravimo sferoje. skaityti »

Lietuvos mokslininkas prof. T. Krilavičius kasdienį gyvenimą paverčia skaičiais

Artėjant „Tyrėjų nakčiai“ skaitytojų dėmesiui – vieno iš šio renginio dalyvių Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakulteto profesoriaus ir Baltijos pažangių technologijų instituto IT skyriaus vadovo Tomo Krilavičiaus interviu. skaityti »

KTU vyksiančioje „Tyrėjų naktyje“ – per 100 užsiėmimų, paskaitų ir ekspozicijų

„Ar įmanoma uždegti ledą? Kaip iš agurko pasidaryti lemputę?“ – į šiuos ir daugelį kitų intriguojančių klausimų bus atsakyta kasmečio tarptautinio mokslo populiarinimo renginio „Tyrėjų naktis 2012“ lankytojams Kauno technologijos universitete rugsėjo 28 d. skaityti »

„Tyrėjų naktyje“ mokslininkai kviečia susitikti ir laboratorijose, ir kavinėse

Rugsėjo 28–ąją, duris atvers dešimtys laboratorijų ir aukštųjų mokyklų fakultetų, kurie „Tyrėjų nakties“ dalyviams pristatys dažnai nežinomas mokslo pasaulio paslaptis ir atradimus. skaityti »

Astronomas A. Kazlauskas: „Pasaulio pabaiga bus, bet tikrai ne šiemet"

Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto vyresnysis mokslinis darbuotojas, astronomas Algirdas Kazlauskas – apie visatą, naujausius atradimus ir Žemei gresiančias grėsmes. skaityti »

Lietuvos mokslininkai kviečia mokinius „distiliuoti idėjas“

Trumpųjų filmukų konkurse „Distiliuotos idėjos“ mokiniai raginami patraukliai papasakoti apie jiems aktualų mokslo laimėjimą. skaityti »