Žmonės vis dar tiki telefoniniais sukčiais

Nors sukčiai meistriškai prisitaiko prie naujovių ir atranda vis išradingesnių būdų, kaip apgaulės būdu išvilioti iš žmonių jų slaptus duomenis, reikalingus prisijungiant prie interneto bankininkystės, visgi „senieji“ sukčiavimo būdai vis dar madingi. skaityti »

Gyventojai įgyja imunitetą telefoninių sukčių pinklėms

Per pirmą šių metų pusmetį į SEB banką kreipėsi 20 nuo telefoninių sukčių nukentėjusių gyventojų – tai yra šešis kartus mažiau negu tuo pačiu metu pernai, kai nuo sukčių nukentėjo 124 gyventojai. skaityti »

Telefoniniai sukčiai šiemet jau pasisavino per milijoną litų

Per devynis šių metų mėnesius į SEB banką kreipėsi 219 asmenų, nukentėjusių nuo telefoninių sukčių. Tai yra 2,2 karto daugiau negu per visus praėjusius metus, kai į banką iš viso kreipėsi 97 nukentėjusieji. Banko duomenimis, šiemet dvigubai išaugo ir sukčių grobis: metams dar nesibaigus jau perkopė milijono litų ribą — nuo sausio iki rugsėjo pabaigos iš gyventojų sukčiai išviliojo 1,1 mln. litų. skaityti »

SEB banko duomenimis, nukentėjusiųjų nuo telefoninių sukčių skaičius pirmąjį ketvirtį išaugo rekordiškai

Šių metų pirmąjį ketvirtį į SEB banką kreipėsi 73 gyventojai, nukentėję nuo telefoninių sukčių. Tai yra keturis kartus daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai, kai besikreipiančių į banką buvo 18 asmenų. skaityti »

Pernai nuo telefoninių sukčių nukentėjo beveik 100 SEB banko klientų

2012 metais į SEB banką kreipėsi 97 gyventojai, nukentėję nuo telefoninių sukčių. Šie žmonės nepažįstamiems asmenims padiktavo savo prisijungimo prie paslaugų internetu sistemos duomenis ir dėl to prarado beveik 428 tūkst. litų, iš jų maždaug 144 tūkst. litų apgautųjų vardu paimta greitųjų kreditų. skaityti »

Apvogę žmogų telefoniniai sukčiai beveik 7 atvejais iš 10 jo vardu dar paima ir greitąjį kreditą

Per devynis šių metų mėnesius į SEB banką kreipėsi 81 gyventojas, nukentėjęs nuo telefoninių sukčių: žmonės, nepažįstamiems asmenims padiktavę prisijungimo duomenis prie banko paslaugų internetu sistemos, prarado sąskaitoje esančias lėšas. skaityti »