ES kaimynes lietuviai moko mokslo ir inovacijų strategijų

Europos Sąjungos (ES) kaimyninės šalys ir Lietuvos Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atstovai lapkričio 4 dieną lankėsi Europos komisijos Briuselyje surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. skaityti »

Kokių permainų reikia mokslui ir studijoms Lietuvoje?

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), per metus atlikęs keliolika tyrimų, spalio 14 d. renginyje „Mokslas ir studijos Lietuvoje: žvelgiantiems giliau“ pristatė permainas, šiandien reikalingas mokslui ir studijoms Lietuvoje. skaityti »

Ryškėja pirmieji specialistų žemėlapio kontūrai

Kokių švietimo sričių absolventų dabar labiausiai reikia darbo rinkai? Kas įsidarbina greičiausiai ir gauna didžiausius atlyginimus? Atsakymai į šiuos klausimus jau pradeda aiškėti. skaityti »

Tarptautinė apklausa tiria studentų gyvenimo sąlygas

Balandį Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga, vykdo tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Tarptautinė studentų apklausa atskleis Lietuvos ir užsienio studentų gyvenimo sąlygų skirtumus

Švietimo ir mokslo ministerijos pavedimu, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga vykdys tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Lietuvos mokslo, studijų ir verslo sistemos analizė brėžia ateities inovacijų gaires

Kurdama slėnius ir skatindama mokslo ir verslo bendradarbiavimą bei koncentruodamasi į prioritetines kryptis Lietuva eina keliu, atspindinčiu priešakines Europos Sąjungos tendencijas. Tai patvirtina tarptautinių ekspertų atlikta Lietuvos mokslo ir studijų sistemos, mokslinius tyrimus vykdančio verslo bei inovacijų potencialo apžvalga. skaityti »