Sukurk savo klasę kaip vaizdo žaidimą

Žaidimizacija ir žaidimu pagrįstas mokymas yra skirtingi dalykai – pirmuoju atveju yra naudojami mokinius įtraukiantys metodai, tam tikri elementai, o antruoju atveju yra iš tikrųjų naudojami vaizdo žaidimai kaip mokomoji medžiaga. Dabar vaizdo žaidimai gali pasiūlyti labai daug formalių mokomųjų dalykų. skaityti »

Subtilus „eBay“ žaidimizacijos būdas

Viena iš kompanijų, kuri sėkmingai naudoja žaidimizaciją jau keletą metų yra „eBay“ – numeris vienas internetinių aukcionų pasaulyje. Su savo labai veiksminga kainų siūlymo sistema (angl. bidding) ji sukūrė tam tikrą pirkimo–pardavimo žaidimą. skaityti »

Gauk žaidimizacijos sertifikatą

Gabe Zichermann – vienas iš pagrindinių žaidimizacijos ekspertų, gamification.co įkūrėjas, trijų knygų autorius, „GSummit“ valdybos narys. Jis kartu su „Udemy“ organizacija (mokymų kursai elektroninėje erdvėje) sukūrė dviejų lygių visiškai naują žaidimizacijos kursą, kuris moko žaidimizacijos pagrindų ir įtraukimo (angl. engagement). skaityti »

Žaidimizacija gali skatinti donorystę

Šiuo metu žaidimizuojamos įvairiausios gyvenimo sritys – mokslas, verslas, menas ir pan. Kokių dar yra sričių, kurias būtų galima žaidimizuoti? Andrew Tipp, vienas žinomiausių skaitmeninės leidybos redaktorių (blogerių), apžvelgia kaip būtų galima panaudoti žaidimizaciją, siekiant paskatinti kraujo donorystę. skaityti »

„Quest to learn“ – mokykla skaitmeninei kartai

„Quest to learn“ – tai visuomeninė mokykla įsikūrusi Niujorke. Šioje mokykloje mokiniai tarpusavyje bendrauja mokslo temomis žaisdami ir kurdami žaidimus. skaityti »

Žaidimizuotas kalbų mokymasis internete

„Doulingo“ kalbų mokymosi sistema siūlo galimybę išmokti ispanų, prancūzų, portugalų, vokiečių ar italų kalbas naudojantis interneto naršykle ar išmaniuoju telefonu. skaityti »

Žaidimizacija gerina aptarnavimo kokybę

JAV atlikti tyrimai atskleidė, kad žaidimizacija daro teigiamą viešojo maitinimo sektoriui. skaityti »

Matematikos žaidimai - efektyvi mokymosi priemonė

Siekiant ištirti mokomojo žaidimo apie matematiką „Monkey Tales“ efektyvumą, buvo atliktas tyrimas su 88 vaikais juos išskaidant į tris grupes. skaityti »

Kaip žaidimizacija paveikė turizmo mokymą?

Per pastaruosius kelerius metus “eLearning” produktas patyrė didelį augimą kelionių ir turizmo sektoriuje. Vien tik Jungtinėje Karalystėje yra daugiau nei 300 nemokamų mokymo kursų, skirtų kelionių agentams. Tokios organizacijos kaip „SeaWorld“, „Avis“ ir „British Airways“ naudojo “eLearning”. skaityti »

Svorio metimas virtualioje realybėje

Svorio netekimas kelia susirūpinimą beveik 36 proc. amerikiečių, kurie laikomi nutukusiais. Yra daug kliūčių, kurios gali trukdyti atsikratyti svorio. Sudėtinga lankyti reguliarias treniruotes, kai yra įsipareigojimai darbe ir namuose, vaikų priežiūra ir pan. skaityti »