Netradicinis geografijos mokymas

David Hunter vidurinėje mokykloje mokinius moko geografijos, naudodamas zombiais pagrįstą mokymą. Dauguma žmonių neprisimena vidurinėje mokykloje buvusių geografijos pamokų ir ko jose išmoko. Pagrindinė to priežastis – nuobodus mokymas. skaityti »

Sukurtas brangus žaidimas, padedantis vaikams mokytis matematikos

„Sokikom“ – tai nauja programa, skirta mokytojams padėti motyvuoti vaikus mokytis, naudojant žaidimus. Šiam projektui buvo skirti 2 milijonai dolerių, kurių pusę suteikė JAV Švietimo departamentas, kitą dalį paaukojo buvęs „Intel“ pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Craig Barrett bei vienas iš „Zynga“ įkūrėjų Steve Schoettler. skaityti »

Nauja žaidimizacijos misija – didinti ekologinį sąmoningumą

Norėdami sudominti žmones aplinkosaugos klausimais, dr. Owen ir Londono mokslo muziejus pasiūlė žaidimų platformą, kurios paskirtis susieti mokslą ir „klimato savaitę“. skaityti »

Ar žaidimai gali išgydyti karių nuoskaudas?

Šiuo metu žaidimai, skirti teigiamų pokyčių iniciavimui ir pozityviam problemų sprendimui, naudojami įvairiose sferose. Net JAV kariuomenėje žaidimai užėmė svarbią vietą. Įvairūs mokymai ir gydymai tampa praeitu etapu. Dabar veteranai gydomi žaidimais taip siekiant sugrąžinti žmonėms džiaugsmą ir viltį. skaityti »

Tėvai abejoja dėl žaidimizacijos taikymo mokyklose

Žaidimizacija (angl. gamification) jau pasiekė revoliucinę sėkmę švietimo srityje, tačiau kai kurie skeptikai vis dar nėra įsitikinę jos veiksmingumu. Labiausiai abejoja tėvai ir auklėtojai mokyklose, kurių suvokimas apie tai, ką žaidimizacija reiškia mokyklinukams, yra subjektyvus. Šįkart kreipiamasi į tokius tėvelius, kurie vis dar netiki žaidimizacijos nauda mokymuisi. skaityti »