ES kaimynes lietuviai moko mokslo ir inovacijų strategijų

Europos Sąjungos (ES) kaimyninės šalys ir Lietuvos Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atstovai lapkričio 4 dieną lankėsi Europos komisijos Briuselyje surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. skaityti »

LEU senatas ir taryba vienbalsiai pritarė memorandumui dėl LEU, VDU, KU ir ŠU klasterio sudarymo

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) senatas (spalio 7 d.) ir taryba (spalio 16 d.) vienbalsiai pritarė memorandumui dėl Lietuvos edukologijos, Vytauto Didžiojo, Klaipėdos ir Šiaulių universitetų klasterio steigimo. skaityti »

Kokių permainų reikia mokslui ir studijoms Lietuvoje?

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), per metus atlikęs keliolika tyrimų, spalio 14 d. renginyje „Mokslas ir studijos Lietuvoje: žvelgiantiems giliau“ pristatė permainas, šiandien reikalingas mokslui ir studijoms Lietuvoje. skaityti »

LEU filosofai – daugiausia uždirbantys savo srityje

Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) atliko aukštųjų mokyklų absolventų integracijos į darbo rinką stebėseną. Paaiškėjo, kad Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) filosofai yra daugiausia uždirbantys savo srityje. skaityti »

Specialistų kvalifikacijos žemėlapyje – duomenys apie 2012 ir 2013 m. absolventų karjerą

Kaip įvairių sričių absolventus priima darbo rinka, kaip greitai jiems pavyksta įsidarbinti, kokius darbus jie dirba ir kokius atlyginimus gauna? Švietimo ir mokslo ministerijai pavedus Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA) atliko specialistų kvalifikacijų žemėlapio pirminę analizę. skaityti »

Ryškėja pirmieji specialistų žemėlapio kontūrai

Kokių švietimo sričių absolventų dabar labiausiai reikia darbo rinkai? Kas įsidarbina greičiausiai ir gauna didžiausius atlyginimus? Atsakymai į šiuos klausimus jau pradeda aiškėti. skaityti »

Tarptautinė apklausa tiria studentų gyvenimo sąlygas

Balandį Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), bendradarbiaudamas su Lietuvos studentų sąjunga, vykdo tarptautinę studentų apklausą EUROSTUDENT. Tyrimas leis palyginti Lietuvos ir kitų Europos šalių studentų gyvenimo sąlygas. skaityti »

Mokslas ir verslas kartu spręs, kokie moksliniai tyrimai ir inovacijos būtų naudingiausi Lietuvai

Dar šiemet paaiškės, į kokius mokslinius tyrimus ir inovacijas Lietuvoje orientuosis mokslas ir verslas. Nustatyti prioritetai padės Lietuvai rasti savo nišą Europos ir pasaulio mokslinių tyrimų ir inovacijų rinkoje bei padidinti savo konkurencingumą. skaityti »

Susidomėjimas populiariosiomis socialinių mokslų studijomis Lietuvoje mažėja

Socialinių mokslų studijos – vis dar populiariausios Lietuvoje, nors susidomėjimas jomis pamažu slūgsta. skaityti »