Profesinis mokymas atsinaujina: mokytojai stažuosis verslo įmonėse

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia profesinio mokymo įstaigas, darbdavių asociacijas teikti paraiškas profesijos mokytojų technologinėms kompetencijoms tobulinti. skaityti »

Pameistrystės plėtra Lietuvoje – be aiškios strategijos

Į profesinio mokymo sistemą Lietuvoje investuojami milijonai europinių pinigų, tačiau verslas pasigenda tikslingesnio būsimų darbuotojų ruošimo. skaityti »

Profesinis mokymas: kas trukdo įgauti pagreitį?

Lietuvoje jau kuris laikas formuojasi nauja tendencija, kad į profesines mokyklas stoja vis daugiau žmonių, baigusių universitetus. Pasak Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidento Roberto Dargio, tai rodo, kad mūsų švietimo sistemoje naudojami resursai prasilenkia. skaityti »

Profesinio mokymo naujovės: stiprinamas ryšys su darbo rinka, įvedamas modulinis mokymas

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė patvirtino bendruosius profesinio mokymo planus artimiausiems dvejiems metams. skaityti »

Profesinis mokymas, kuris įveikia stereotipus

„Litexpo“ startavo ir iki pat šeštadienio šurmuliuos paroda „Studijos 2o14“. Šis renginys itin aktualus abiturientams, tačiau sulaukia ir kitų klasių mokinių dėmesio, nes jauni žmonės vis anksčiau pradeda domėtis galimybe studijuoti ir nesidairo vien į aukštąsias mokyklas. skaityti »

Modernus profesinis mokymas(is) – daugiau nei tikėtasi

Profesinis mokslas jau nebe toks, kokį matė esamų mokinių tėvai, nes praktiškas ir darbo rinkoje itin paklausias energetinių sistemų elektroniko, mechatroniko ir kitas specialybes galima įgyti ne technikos universitetuose, o besimokant inovatyviose profesinių mokyklų praktinio mokymo bazėse. skaityti »

Moderniose įmonėse – profesijos mokytojų stažuotės

Šešiolika mokytojų ir du dėstytojai profesinio mokymo įstaigose ir kolegijose mokantys inžinerinės pramonės technologijų, stažuojasi Vilniaus, Kauno įmonėse. skaityti »

Vilniuje vyks konferencija „Profesinio mokymo patrauklumo ir įvaizdžio gerinimas“

Gegužės 10 d. 10 val. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre vyks respublikinė konferencija „Profesinio mokymo patrauklumo ir įvaizdžio gerinimas“. skaityti »

Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras – apie tikrąją pokyčių mokyklą

2013 m. vėl atgimsianti pramonė bei paslaugų sektorius sukurs 82 proc. prognozuojamų naujų darbo vietų, o darbdaviai labiausiai ieškos kvalifikuotų specialistų – net bemaž pusė (47 proc.) steigiamų darbo vietų skiriama profesinių mokyklų absolventams, 35 proc. sudaro nekvalifikuotos darbo jėgos poreikis ir tik 18 proc. darbo vietų – asmenims, turintiems aukštąjį išsilavinimą. skaityti »

Profesinio mokymo įstaigos siekia atkreipti dėmesį į paklausiausias profesijas

Savo pašaukimo ar kelio ieškantis jaunimas studijų parodoje galės susipažinti ir su daugiau kaip 100 profesijų. skaityti »