Sirijos įvykiai kelia sumaištį rinkose

Pastarosiomis savaitėmis didelis dėmesys skiriamas besivystančioms šalims. Įvykiai Egipte, Irane bei Sirijoje rodo, kad investuotojai yra sunerimę ir traukiasi iš besivystančių šalių, rinkdamiesi alternatyvias investicijas į auksą, sidabrą ar saugiosiomis valiutomis denominuotus aktyvus. skaityti »

Neigiamų palūkanų euro zonoje dar nelaukiama

Praėjus ECB posėdžiui dėl bazinių palūkanų normų mažinimo, rinkose vyrauja lūkesčiai, jog ECB dar ilgai nekels bazinių palūkanų normų, tačiau neigiamų palūkanų euro zonoje taip pat neturėtume išvysti. O ilgalaikės eurų palūkanų normos kopia aukštyn. skaityti »

Ima aiškėti aukso kainos kritimo priežastys

Pastarosiomis dienomis finansų rinkas nemaloniai nustebino aukso viražai – nuo praėjusio penktadienio iki šio trečiadienio ryto aukso kaina drastiškai sumažėjo 11,7 proc. Kartu paskui auksą atpigo ir sidabras – jo kaina smigo 15,3 proc. Pasaulio rinkos jau atsigauna po patirto šoko, tačiau nuosmukio priežastys ima aiškėti tik dabar. skaityti »

Nemalonūs euro zonos siurprizai: kaip plačiai sklis Kipro užkratas

Euro zonos finansų ministrų praėjusį savaitgalį pasiūlytas bankų mokestis Kiprui neturi precedento ir rinkose sukėlė lengvą šoką. Rinkų dalyviams kyla klausimas – kokių nemalonių siurprizų dar tikėtis iš finansinių problemų niekaip neišsivaduojančios euro zonos? skaityti »