Galimybės, kurias verslui atveria didieji duomenys: pamatyti daugiau, įžvelgti tiksliau

Pirkėjų elgsenos realiuoju laiku stebėjimas. Naršymo internete sekimas. Tai tik nedidelė kasdien verslo renkamų duomenų dalis, toli gražu neatspindinti didžiųjų duomenų aprėpčių ir potencialo. skaityti »

Kokią papildomą informaciją gali suteikti pašto kodas?

Šiuo metu informacijos srautus smarkiai keičia didieji duomenys (angl. Big Data). skaityti »

Tyrimas: didžiuosius duomenis įvaldę smulkieji ir vidutiniai verslai į ateitį žvelgia optimistiškiau

Europos smulkieji ir vidutiniai verslai (SVV), esantys įvaldę jiems prieinamus didžiuosius duomenis (angl. big data), dvigubai labiau linkę tikėti, jog jų finansinė padėtis pagerės per artimiausius 12 mėnesių, rodo „Microsoft“ atliktas tyrimas. skaityti »

Idrakas Dadašovas: „Svarbiausi IT proveržiai vyksta sandūroje tarp technologinių ir humanitarinių sričių“

Dar prieš dešimt metų terminas „informacinės technologijos“ (IT) reiškė tam tikrą atskirą sritį – kompiuterius, programavimą, internetą. Tačiau šiandien IT tapo kiekvieno žmogaus kasdienybe ir panašu, kad ši jų invazija nesiruošia sustoti. Apie ryškiausias ateities tendencijas IT srityje „Veidas“ pakalbino įmonių grupės „Penki kontinentai“ įkūrėją ir vadovą Idraką Dadašovą. skaityti »

Nauji sprendimai didžiųjų duomenų sferoje – ar analizuoti juos taps paprasčiau?

„Dell“ pristatė naujus didžiųjų duomenų („Big Data“) ir analitikos sprendimus bei paslaugas, skirtas kompanijoms greitai ir saugiai didelius duomenų srautus apdoroti ir paversti paprastesnėmis įžvalgomis. skaityti »

Metaduomenys – verslui

Pastaraisiais metais informaciniame pasaulyje ir versle atsirado nauja sąvoka – metaduomenys, arba didieji duomenys (angl. big data). Kas tai yra ir kuo jie gali būti naudingi, pasakoja įmonių grupės „Penki kontinentai“ Sistemų administravimo departamento vadovas Tomas Okmanas. skaityti »