Vilniuje viešės Nobelio premijos laureatas

Kovo 14-17 d. Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre vyks 60-oji tarptautinė fizikos ir gamtos mokslų studentų konferencija „Open Readings 2017“. skaityti »

Nobelio premija pagerbta sutarčių teorija

Šiemet Nobelio ekonomikos mokslų premija skirta Oliveriui Hartui iš Harvardo universiteto ir Bengtui Holmströmui iš Masačusetso technologijos instituto už indėlį į sutarčių teoriją. skaityti »

Vilniaus universitetas Nobelio premijos lūkesčius atideda netolimai ateičiai

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje tiek žmonių gyvai stebėjo transliaciją iš Švedijos karališkosios mokslų akademijos, kur buvo skelbiami Chemijos premijos laureatai. skaityti »

Paskelbti pirmieji Nobelio premijos laureatai

Nobelio premijų skyrimo komitetas spalio 7 dieną paskelbė pirmuosius 2013 metų laureatus – šlovės už laimėjimus Fiziologijos ir medicinos srityje nusipelnė trys JAV universitetuose dirbantys mokslininkai Jamesas Rothmanas, Randy Schekmanas, Thomas Sudhofas. skaityti »

Gruodžio 10-ąją minima Nobelio premijos diena

Nobelio premija kiekvienais metais skiriama žmonėms ar organizacijoms už svarius laimėjimus tam tikroje mokslo srityje arba už ypač svarbią visuomeninę veiklą. skaityti »

Brandžios ląstelės laikrodį galima pasukti atgal

Šiais metais Nobelio premija medicinos ir fiziologijos srityje skirta britui serui Johnui B. Gurdonui ir japonų mokslininkui prof. Shinyai Yamanakai už atradimą, pademonstravusį, kad subrendusios (diferencijuotos) ląstelės gali būti perprogramuotos į daugiagales (nebrandžias, nediferencijuotas) ląsteles. skaityti »

Nobelio premija medicinos srityje skirta už kamieninių ląstelių perprogramavimą

Britas Johnas Gurdonas ir japonas Shinya Yamanaka pelnė 2012 metų Nobelio medicinos premiją už svarbius atradimus kamieninių ląstelių srityje. skaityti »

Nobelio premija sumažinta 20 proc.

Piniginė premija, kurią gauna Nobelio premijos laureatai, bus sumažinta – birželio 11 d. nusprendė fondo direktorių taryba. skaityti »