Mokslininkai pasiūlė Žemę uždengti milžinišku skydu

Mūsų Visatoje yra daugybė pavojų, nuo kurių žmonija turi išmokti apsisaugoti. Nuolat kalbama apie būtinybę išmokti nukreipti asteroidus, tačiau ir be jų galime sulaukti didžiulės grėsmės iš kosmoso. skaityti »

Nežemiškos gyvybės nerandame, nes gyvybė daugiausiai egzistuoja vienaląsčių pavidalu

Paskutiniai gyvybės bastionai Žemėje ginklus kovoje su mirtimi sudės maždaug po 2,8 mlrd. metų, kai mirti susiruošusi Saulė išsipūs ir virs raudonąja milžine. Tačiau ištisą milijardą metų iki to momento vieninteliai gyvi sutvėrimai Žemėje bus... vienąlasčiai organizmai. skaityti »

Mūsų Saulė – idealiausiai apvali sfera visatoje?

Po 50 metų trukusių precizinio tikslumo tyrimų astronomai priėjo keistą, tačiau nuostabią išvadą apie mūsų Saulę – ji yra apvalesnė už bet kurį kitą gamtos pasaulyje esantį kūną. skaityti »

Saulės žybsnių prognozės: keista žybsnių įtaka radioaktyviosioms medžiagoms Žemėje

Naujo tyrimo rezultatai rodo, kad Saulė kažkokiu dar nežinomu būdu sąveikauja su radioaktyviosiomis Žemės dalelėmis. skaityti »

Nudegusios odos tyrimai padės sukurti naujus nuskausminamuosius vaistus

Britų mokslininkai aptiko molekulę, sukeliančią skausmą po ilgo odos veikimo ultravioletiniais spinduliais. skaityti »

Pradėjo veikti didžiausia saulės energijos panaudojimo sistema Lietuvoje

AB „Lietuvos energija“ skatindama atsinaujinančios energijos gamybą, pradėjo eksploatuoti didžiausią Lietuvoje saulės energijos panaudojimo sistemą. skaityti »

Klaviatūra, naudojanti saulės energiją

„Logitech“ sukūrė pirmąją pasaulyje klaviatūrą „Wireless Solar Keyboard K750“, maitinamą saulės šviesos energija. skaityti »

Kuriamas robotas, Saulės energijai perduoti

Japonai ir toliau stebina savo išradimais ir robotais. Šį kartą mokslininkai kuria robotą, kuris Saulės energiją tiektų tiesiai į Žemę. skaityti »

Langai ateityje gali tapti saulės elementais

Masačiūsetso technologijos instituto tyrėjai pasiūlė technologiją, kuri ateityje gali leisti langus paversti saulės energijos moduliais. skaityti »

Saulės energija be saulės elementų

Mičigano universiteto mokslininkai atrado ryškų ir stebinantį šviesos magnetinį reiškinį, galintį atverti kelius kuriant naujos rūšies saulės energiją. skaityti »