SEB bankas pradeda platinti su Vokietijos įmonių akcijų krepšeliu susietas obligacijas

Publikuota: 2013 m. balandžio 19 d. penktadienis

SEB bankas nuo šių metų balandžio 19 dienos pradeda platinti tris naujas obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklausys nuo keturių Vokietijos įmonių akcijų krepšelio vertės pokyčio. Naujos trejų metų trukmės obligacijos bus platinamos litais ir eurais iki šių metų gegužės 27 dienos.

„Pagal ūkio augimo prognozes Vokietija ir toliau yra lyderė tarp didžiausių euro zonos šalių – Tarptautinis valiutos fondas šiemet tikisi 0,6 proc., kitąmet – 1,5 proc. Vokietijos ūkio augimo. Be to, Vokietijos ekonomika yra didžiausia regione – pamažu atsigaunant euro zonos ūkiui, turėtų didėti Vokietijos įmonių prekių ir paslaugų eksportas į regiono šalis“, – sako SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Rolandas Sungaila.

Akcijų krepšelį, su kuriuo susietos naujos trejų metų trukmės obligacijos, lygiomis dalimis sudaro keturių Vokietijos įmonių akcijos: BMW („Bayerische Motoren Werke AG“), „Deutsche Telekom AG“, „Muenchener Rueckversicherungs-Gesellschaft AG (Munichre)“ ir „Siemens AG“.

Obligacijos bus platinamos po 102 litus, 106 litus ir 102 eurus. Pirmosios emisijos litais tikėtina investavimo koeficiento reikšmė yra 50 proc., antrosios – 100 proc., emisijos eurais – 50 procentų. Tikroji visų trijų emisijų investavimo koeficiento reikšmė bus paskelbta 2013 metų gegužės 29 dieną. Investavimo koeficiento reikšmė rodo, kokia akcijų krepšelio, su kuriuo susietos obligacijos, vertės teigiamo pokyčio dalis tenka obligacijos savininkui. Jei akcijų krepšelio vertė nepasikeis ar sumažės, obligacijų išpirkimo dieną investuotojams bus išmokėta tik nominalioji obligacijų vertė (100 litų arba 100 eurų).

Visiems investuotojams taikomas obligacijų įsigijimo mokestis, kuris yra 1 proc. įsigyjamų obligacijų nominaliosios vertės.

Obligacijų galima įsigyti SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar naudojantis internetu. Prieš priimant sprendimą investuoti į šias obligacijas, investuotojams siūloma susipažinti su ne nuosavybės vertybinių popierių prospektu ir gauti išsamesnės informacijos apie šių obligacijų ypatumus, naudą ir rizikos veiksnius. Tai galima padaryti visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose ar banko interneto svetainėje www.seb.lt.

SEB bankas yra su finansine priemone susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 314 su finansine priemone susietų ne nuosavybės vertybinių popierių emisijų, kurių nominalioji vertė 1,239 mlrd. litų.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šaltinis: seb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha