„Snoro lizingą“ įsigijo estai

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 7 d. trečiadienis

Šiandien patvirtintas sandoris, kuriuo išperkamosios nuomos ir vartojimo kreditų bendrovę „Snoro lizingas“ įsigijo Estijos bankas LHV ir jo partnerė investicinė bendrovė RAZFin. Naujieji akcininkai ketina ne tik investuoti į išperkamosios nuomos paslaugų plėtrą Lietuvoje, bet ir pasiūlyti bendrovės klientams naujų finansinių paslaugų.

Pagal sandorį, kurio vertė – 74 mln. Lt, bendrovės „Snoro lizingas“ akcijų paketo kontrolė priklausys Estijos partneriams – LHV bankas kontroliuos 50 proc. plius 1 akciją.

„Stabilus Lietuvos ūkio kilimas, gerėjantys gyventojų ir verslo lūkesčiai leidžia tikėtis vidaus vartojimo apimčių augimo. Todėl neabejojame ir šviesiomis perspektyvomis išperkamosios nuomos bei vartojimo paskolų rinkose. Mūsų tarptautinės grupės patirtis Lietuvos finansų sektoriui suteiks daugiau konkurencijos, įvairesnių finansinių instrumentų, pagerins finansinių paslaugų prieinamumą“, – teigė Rain Lõhmus, LHV Banko Stebėtojų Tarybos pirmininkas. 

Pasak R. Lõhmus, pilnavertį „Snoro lizingo“ veiklos tęstinumą bei paslaugų plėtrą garantuoja tai, kad naujieji akcininkai turi ilgametę tarptautinę patirtį verslo vystymo, investavimo ir finansų rinkose bei solidų finansinį užnugarį. Šiuo žingsniu LHV bankas išplečia vartotojų kreditavimo paslaugų veiklą iš Suomijos ir Estijos, kur sėkmingai veikia jau 14 metų, į Lietuvos rinką.

Pagrindinė „Snoro lizingo“ bendrovės strateginė veiklos kryptis – teikti išperkamosios nuomos ir vartojimo kreditų paslaugas – bus plėtojama ir toliau. „Orientuosimės į didesnį šių paslaugų prieinamumą, o bendrovės plėtros strategijoje esame numatę pasiūlyti klientams ir kitų pažangių finansinių instrumentų“, – sakė „Žabolis ir partneriai“ partneris J.Rubaževičius. 

Praėjusiais metais „Snoro lizingas“ uždirbo 4,3 mln. Lt grynojo neaudituoto pelno, arba 35 kartus daugiau nei 2011-aisiais (124 tūkst. Lt). Įmonės vartojimo paskolų portfelis 2012 metų pabaigoje siekė 18,3 mln. Lt, išperkamosios nuomos paslaugų portfelis – 37 mln. Lt.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Pasiektas susitarimas dėl UAB „SNORO lizingas” akcijų pardavimo LHV ir RAZFin

BAB banko „SNORAS” bankroto administratorius Neil Cooper patvirtina, kad bankas pasiekė susitarimą su vienu didžiausių Estijos banku LHV ir jo partneriu RAZFin, Rakauskų šeimos bei Žabolis Partners kontroliuojama investicine bendrove, dėl UAB „SNORO lizingas” akcijų pardavimo. S... skaityti »